Αντί να κουνάνε δάχτυλο ,μήπως να κουνήσουν τα καράβια τους για το Αιγαίο οι Ευρωπαίοι;

Παρακολουθώντας την οργισμένη ομιλία του Γκι Φερχόφστατ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να μην αναρωτηθείς για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια: είναι οι Ευρωπαίοι τόσο ανίκανοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα γύρω τους η κάτι άλλο επιδιώκουν;

Ούτε λίγο ,ούτε πολύ ο κ. Φερχόφστατ είπε ότι τα ελληνικά σύνορα …είναι μπάστε σκύλοι αλέστε. Είναι πολύ εύκολο από τις καταθληπτικές Βρυξέλλες και την άνεση του Ευρωκοινοβουλίου να κουνάς το δάχτυλο. Ειδικά σε μια χώρα που την έχεις σχεδόν διαλύσει!

Τα συνόρα μας φυλάσσονται επερκέστατα από τις ελληνικές ΕΔ σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πραγματικές κι όχι θεωρητικές απειλές εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε. Ο κ. Φερχόφστατ δεν μπορεί ίσως να κατανοήσει τι σημαίνει να έχεις γείτονα ένα κράτος σαν την Τουρκία. Κοστίζει πάρα πολύ και πάρα πολλά . Και στην οικονομία μεταξύ άλλων.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών και προσφύγων που προέκυψε καλό θα ήταν να μας πει ο κ. Φερχόφστατ και όποιος μ΄ ευκολία μας κάνει παρατηρήσεις, ποια ακριβώς θα ήταν η λύση του προβλήματος. Πως μπορεί μια χώρα μόνη της να “σφραγίσει” τα σύνορά της. Και στην περίπτωση της Ελλάδας μιλάμε κυρίως για τα θαλάσσια σύνορα.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση …πολεμικής καταστροφής . Με ευθύνη και των Ευρωπαίων που το μόνο που κάνουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα είναι να προσπαθούν με κάθε τρόπο να …βγάλουν την ουρά τους απ΄ έξω. Με τα δεδομένα και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της . Οι δυνάμεις του Λιμενικού και το ΠΝ δίνουν τα πάντα χωρίς να έχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσουν ένα προβλημα που κάθε ώρα γίνεται όλο και μεγαλύτερο,όλο και πιο σύνθετο.

Δεν έχουμε μέχρι στιγμής ακούσει ούτε μια λέξη για πραγματική βοήθεια προς την Ελλάδα εκτός από τα …μηχανήματα καταγραφής! Μην ανησυχείτε κύριοι της Ευρώπης . Δεν θα ζητήσουμε λεφτά.Αλλά αν είχατε την καλοσύνη να στείλετε κάποιο από τα πολλά πλοία που έχετε στη διαθεσή σας και δεν κάνουν τίποτα ,για να βοηθήσουν στις ατελείωτες περιπολίες στο Αιγαίο, καλό θα ήταν. Αν στείλετε εναέρια μέσα που σας περισσεύουν εδώ που τα λέμε θα ήταν πραγματική βοήθεια. Να φυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα όπως λέτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Δεν θα το κάνετε όμως. Ούτε που τολμάει κανείς σας να το προτείνει. Και επειδή θέλοντας και μη γίναμε καχύπτοπτοι, δεν τολμάτε ούτε να σκεφθείτε τέτοια πρόταση βοήθειας και υποστήριξης των ελληνικών δυνάμεων.γιατί θα στεναχωρήσετε την Τουρκία. Κι αυτό δεν το θέλετε σε καμία περίπτωση, γιατί αυτή τη στιγμή δεν το επιτρέπει η Γερμανία. Το να πλεύσουν “ευρωπαϊκές αρμάδες” στο Αιγαίο για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των “ευρωπαϊκών συνόρων” είναι κάτι που η Άγκυρα ούτε ν΄ ακούσει δεν θέλει. Για να είμαστε δίκαιοι ο κ. Γκι Φερχόφστατ εξέφρασε στην ομιλία του τον προβληματισμό του για το ευρωπαϊκό δόγμα “Τουρκία πάρτα όλα”, αλλά μέχιρι εκεί.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κηρύγματα από τις Βρυξέλλες . Ας αφήσουν και τα ψεύδη που κάθε μερά εκτοξεύουν για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις.

Σ΄ ότι αφορά στο εσωτερικό της χώρας; Είναι τραγικό να διαπιστώνεις ότι ακόμη και σ΄ αυτό το θέμα τα ελληνικά κόμματα τσακώνονται …σαν τα σκυλιά. Καμία έκπληξη θα πείτε και έχετε δίκιο…