Απάντησε το Μαξίμου στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και διαμηνύει στην Ιερά Σύνοδο ότι η ίδια θα αποφασίσει για το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών.

Προηγήθηκε μαραθώνια και θυελλώδης Σύνοδος της Ιεραρχίας με στιγμές έντασης, όπως η αποχώρηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου αλλά και του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ για το μείζον θέμα της Συμφωνίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μετά από 6 ολόκληρες ώρες η έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας κατέληξε στα εξής: Να παραμείνει ως έχει η μισθοδοσία των κληρικών, δηλαδή να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ υπήρξε ομοφωνία στα άλλα ζητήματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η συμφωνία είναι στον αέρα αφού όπως αναφερόταν στο κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της».

Όμως, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση – απάντηση στα όσα έγιναν από το γραφείο του πρωθυπουργού. Αφού επισημαίνεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου ξεκαθαρίζεται το εξής: «Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr