Αποστολάκης: Το πρόγραμμα του Υπουργού στην Κύπρο και οι κρίσιμες επαφές

Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την ίδια στιγμή που η Τουρκία αυξάνει ακόμα περισσότερο τις εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με την Αθήνα και την Λευκωσία να καλούνται να αντιμετωπίσουν την ωμή τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα.

Ο ΥΕΘΑ δίνει το παρών στο πέμπτο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου, που διεξάγεται στην Λευκωσία, ενώ ακόμα θα πραγματοποιήσει κρίσιμες επαφές, τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.

Ειδικότερα, αυτή την στιγμή ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιθεί, βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρει η προεδρία της Κύπρου «έγινε ανταλλαγή απόψεων για την έκρυθμη κατάσταση που προκαλεί η Τουρκία και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των νόμιμων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

Στην συνέχεια θα έχει εξαιρετικά κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας, κ.Σάββα Αγγελίδη. Η τελευταία αυτή συνάντηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω των συνεχιζόμενων και αυξανόμενων προκλήσεων που προβάλλει η Άγκυρα.

Αυτές |εκφράζονται» τόσο μέσω ρητορικής από τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, όσο και εμπράκτως με τον «Πορθητή», συνοδεία πλοίων υποστήριξης να έχει ως αποστολή την διεξαγωγή γεωτρήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες του 5ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας, Ελλάδας – Κύπρου.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από: Philenews