Άρση της μονιμότητας τώρα ζητά ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης

Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τώρα ζητά ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης κάνοντας επίθεση στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την “κινητικότητα” . Ο Γιάννης Ραγκούσης κάνει λόγο για “πολιτικές γελοιότητες” και υποστηρίζει ότι όλη αυτή η υποθεση της “κινητικότητας” γίνεται γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να προχωρήσει στην “μόνη πραγματική ιστορική μεταρρύθμιση που έχει άμεση ανάγκη η χώρα: η αλλαγή του άρθρου 103 του Συντάγματος και η μετατροπή της μονιμότητας από δεδομένο κεκτημένο ουσιαστικά από την πρώτη ημέρα πρόσληψης κάθε δημοσίου υπαλλήλου- είτε άξιου είτε ανάξιου- σε ζητούμενο και απόκτημα μόνον για όσους πραγματικά την αξίζουν και την τιμούν”.

Με άρθρο του στο protagon.gr ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ τονίζει:

“Στα τέλη του 2010, και στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης κινητικότητας προϊόν όμως ολοκληρωμένης αναδιοργάνωσης της αυτοδιοίκησης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το κράτος προς τις περιφερειες και από τις περιφέρειες στους δήμους πόσοι εργαζόμενοι λέτε οτι εντάχθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας; Εθελοντικά στην αρχή, αναγκαστικά στη συνέχεια.

Στο κράτος και την αυτοδιοίκηση 10.500 εργαζόμενοι εντάχθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας και τελικά μετακινήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2010 εως τα μέσα του 2011 !
Χωρίς εμείς τότε να μιλήσουμε για «μεγάλη μεταρρύθμιση». Σήμερα, δίχως αρχή, μέση και τέλος συντελούνται θεσμικές και πολιτικές γελοιότητες.
Την ώρα που ουσιαστικά καταργούν την επαγγελματική εκπαίδευση, μεταφέρουν την δημοτική αστυνομία στο κράτος (μάλιστα τη βαφτίζουν διοικητική αστυνομία) κρατικοποιώντας αρμοδιότητες και προκαλώντας κόστος- ενώ θα μπορούσαν να έχουν όφελος- την ίδια ώρα αναβιώνουν τους συμβασιούχους τύπου stage στους δήμους και στο δημόσιο κατά χιλιάδες, μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!
Στην άνεργη νεολαία δείχνουν ξανά το δρόμο προς το δημόσιο και, κατά τα άλλα, μιλούν για απολύσεις”…

Στον επίλογο του άρθρου του ο Γιάννης Ραγκούσης παραθέτει μερικά αριθμητικά στοιχεία που σοκάρουν:

“Δυστυχώς τα δεδομένα που συνθέτουν τον πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος στην Ελλάδα είναι πολύ δυσμενέστερα, είναι κυρίως άλλα και είναι τα ακόλουθα:
2.750.000 συνταξιούχοι από τους οποίους οι 470.000 κάτω των 60.
3.050.000 συντάξεις (κάποιοι λαμβάνουν διπλή σύνταξη )
και μόνον 2.600.000 πλέον αυτοί που πληρώνουν εισφορές! 
(Αντιλαμβάνεστε πόσο «success» έχει ένα story, δηλαδή πόσο σύντομα θα συντριβεί, όταν σε ένα σύστημα πλέον όσοι λαμβάνουν συντάξη είναι περισσότεροι από όσους πληρώνουν εισφορές. )

Στο τέλος τέλος με τους 628.900 δημοσίους υπαλλήλους η Ελλάδα έχει νοσοκομεία, σχολεία, εθνική άμυνα,ασφάλεια,δικαιοσύνη και τόσες άλλες υπηρεσίες, που προφανώς πρέπει να βελτιώσει θεαματικά.
Αυτήν την αλήθεια για την «μεγάλη εικόνα» του δημοσιονομικού προβλήματος καθώς και τις ευθύνες που απορρέουν για την κυβέρνηση, προσπαθούν να κρύψουν οι επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί τύπου ΕΡΤ,κινητικότητας και άλλοι.
Με αυτους τους αντιπερισπασμούς, συστηματικά επιδιώκουν η συζήτηση να επικεντρώνεται στα Υπουργεία  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών για να μην επικεντρώνεται στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας τελικά για να μην επικεντρώνεται στις ευθύνες του Μαξίμου !”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – Ραγκούσης στο Onalert: «Το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ έχει δικαίωμα στην αξιοκρατία»


Γεννηματά: «Για να είσαι στο ΥΠΕΘΑ δεν χρειάζεται να ξέρεις σκοποβολή ,αλλά να στοχεύεις σωστά»