Επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Γάζα.

Επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Γάζα.
Κατά τη συνομιλία, ο Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τους διπλωματικούς χειρισμούς της Αιγυπτιακής πλευράς και του Προέδρου Μόρσι προσωπικά, που είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη της συμφωνίας, που δίνει μια ευκαιρία για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους σοβαρούς κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν και που απειλούν τη σταθερότητα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη αυστηρής τήρησης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και επίδειξης αυτοσυγκράτησης και από τις δύο πλευρές.
Ο κ. Αμρ ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για τις προοπτικές μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις συζητήσεις γύρω από το Παλαιστινιακό και την κατάσταση στη Συρία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της αιγυπτιακής πλευράς, τις οποίες τον ενεθάρρυνε να συνεχίσει.
Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή και συντονισμό για όλες τις εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ν. Δένδιας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου / Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Νικόλαος Παναγιωτόπουλος/EUROKINISSI
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα στους δυστοπικούς καιρούς που ζούμε

Ο ΥΕΘΑ εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του, απέναντι στο καθήκον το οποίο επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Συνεχίζεται η πολιορκία Παλαιστινίων στα σπίτια τους – Ισραηλινοί ακτιβιστές προσπαθούν να τους ανεφοδιάσουν

Από χθες, Ισραηλινοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Κούσρα «για να προστατεύσουν τους κατοίκους και να διατηρήσουν την ασφάλεια»