Οι 24 ώρες Αβραμόπουλου στο Ισραήλ – Τι συζήτησε ποιους είδε

24 ώρες έμεινε στο Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ολοκληρώνοντας με τις επαφές που είχε τη διυπουργική Ελλάδας-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2013, χωρίς τη συμμετοχή των Υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, καθώς ο Ισραηλινός Υπουργός βρίσκονταν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο εξωτερικό. Παράλληλα ανταποδόθηκε και η επίσκεψη που πραγματοποίησε προ διετίας στην Ελλάδα, ο Ehud Barak ως Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

 
              
Στη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του στο Ισραήλ, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Shimon Peres και συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Mose Ya’alon. Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε ακόμη τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και εξήρε τον ρόλο του Πατριαρχείου, ως παράγοντα συνεννόησης και γέφυρα επικοινωνίας λαών και θρησκειών και ως διαρκούς πρέσβη του Οικουμενικού Ελληνισμού.

 
                 
Με τις συναντήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώθηκε η βούληση Ελλάδας και Ισραήλ να συνεργαστούν για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας και των διαδικασιών αξιοποίησης του  έμψυχου δυναμικού και επιμόρφωσης, στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες σταθερής ανταλλαγής θέσεων και απόψεων. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
 
Πριν την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι “το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι δύο χώρες οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως σταθεροί παράγοντες σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε εδραιώσει άριστες σχέσεις τις οποίες έχουμε αναβαθμίσει και βαδίζουμε μαζί σε αυτή την πορεία προς την ειρήνη, τη φιλία, τις καλές σχέσεις γειτονίας και την αλληλεγγύη…”

Διαβάστε ακόμη:

Το βίντεο από την άσκηση στο Ισραήλ με τα ελληνικά F-16

«Σάρωσαν» το Ισραήλ τέσσερα ελληνικά F-16!