Αυτά τα πετρέλαια ποιος θα τα πάρει; Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καμμένου

Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του Αιγαίου έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ κατέθεσε ήδη ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να μάθει αν τα όσα είπε ο ΥΕΘΑ για “συνεκμετάλλεευση πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις ΗΠΑ” ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ρωτά επίσης αν οι θέσεις που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος αποτελούν επίσημη πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ.Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί μια απάντηση ,γιατί την ίδια ώρα που ο Πάνος Καμμένος έλεγε όσα είπε για τα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαιου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Μόσχα όπου βρίσκεται καλούσε τους Ρώσους να έρθουν στο Αιγαίο για να συμμετάσχουν στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για παραχώρηση υποθαλάσσιων οικοπέδων για την άντληση πετρελαίου.

Όλα αυτά δεν είναι κατακριτέα αρκεί να εντάσσονται σε έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης . Και ο ρεαλισμός λέει ότι για να αποδώσουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος. Ο οποίος δεν υπάρχει.