«Μπλόκο» στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας – Ποια εντολή ασφαλείας προκαλεί γκρίνια

“Άβατο” γίνεται από σήμερα ο διάδρομος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αφού με σχετική εντολή δεν θα κυκλοφορεί σ΄ αυτόν κανένας άλλος εκτός από ένα πολύ στενό κύκλο συνεργατών του. Η εντολή για “στεγανοποίηση” του υπουργικού διαδρόμου κυκλοφόρησε πριν από λίγο και έχει προκαλέσει ήδη γκρίνιες σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς οι οποίοι λόγω της θέσης και των καθηκόντων τους υποχρεωνονται πολλές φορές την ημέρα να βρίσκονται στον “απαγορευμένο” πλέον διάσρομο.

Με την νέα εντολή θα πρέπει να περνούν από τις σχετικές διαδικασίες που υφίστανται και όσοι μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς δεν είχαν “εξουσιοδότηση” να διασχίζουν τον υπουργικό διάδρομο.

Και για να προλάβουμε όσους πιστεύουν ότι μέχρι τώρα ο υπουργικό διάδρομος ήταν …κέντρο διερχομένων, να πούμε ότι από τον 2004 ,όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος που με απόφασή του είχε κλείσει τις πόρτες του υπουργικού διαδρόμου, αυτές δεν άνοιξαν ποτέ εκτός βέβαια απ΄ όσους είχαν πραγματικά δουλειά να κάνουν στα γραφεία του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τώρα η “στεγανοποίηση” μοιάζει μάλλον υπερβολική και ο στόχος φαίνεται ότι είναι ο περιορισμός των όποιων “διαρροών”. Οι οποίες όμως σ΄ αυτό το υπουργείο τελικά ποτέ δεν είναι εφικτό να περιοριστούν.