D-day για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο

 Ημέρα… κρίσης για τους ΑΝΕΛ και την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα. «Σήμερα στις 10:00 διαγράφεται ο κ. Παπαχριστόπουλος» δήλωσε ο Αριστείδης Φωκάς. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο… εκπλήξεων για επιστροφή Νικολόπουλου ή Δ. Καμμένου. «Ο Καμμένος αντιλαμβάνεται ότι τα ψέματα τελείωσαν» σχολιάζουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες. Για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα «μιλά» ο Πάνος Καμμένος.

Θα περάσει στην κοινοβουλευτική ιστορία η 8η Φεβρουαρίου ως η μέρα της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ; Ιδού η απορία και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να απαντηθεί το ερώτημα. Ο Πάνος Καμμένος μιλά για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο Αριστείδης Φωκάς, η… μεταγραφή των ΑΝΕΛ και της γκαζόζας αφήνει, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ανατροπών.

«Στις 10:00 διαγράφεται ο κ. Παπαχριστόπουλος και διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ» είπε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (08.02.2019) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αριστείδης Φωκάς. Από χθες, άλλωστε, ο Πάνος Καμμένος είχε στείλει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο: είτε παραδίδει την έδρα του πριν από την ψηφοφορία για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είτε διαγράφεται.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όπως δήλωσε και στο newsit.gr, θα παραιτηθεί αλλά αφού ψηφίσει την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής (η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη των Προέδρων στις 09:30) βάζει ταφόπλακα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, αφού έκρινε ότι για να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές που εκλέχθηκαν με το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό πυροδότησε τα σενάρια πως όλα τελείωσαν για τους ΑΝΕΛ. Είναι όμως έτσι;

Μια δήλωση του προέδρου της Βουλής ήρθε να προκαλέσει νέα δεδομένα. Το ίδιο και ο Αριστείδης Φωκάς, που στον ΣΚΑΙ είπε ότι «πάντα υπάρχει και η έκπληξη. Μπορεί κάποιος βουλευτής, τον κ. Καμμένο (τον Δημήτρη), τον κ. Νικολόπουλο (σ.σ. ο τρίτος είναι ο Λαζαρίδης), τελευταία στιγμή ίσως έρθουν πίσω στην ομάδα». Αλλά πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση.

Διαβάστε τα τρία σενάρια για τους ΑΝΕΛ στο Newsit.gr