Δένδιας από την Φ/Γ «ΥΔΡΑ»: «Η Πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου, αλλά είμαστε περήφανοι» [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα την φρεγάτα «ΥΔΡΑ», η οποία βρίσκεται εν πλω, εκτελώντας καθήκοντα στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES).

Μιλώντας στο πλήρωμα της φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας είπε:

«Είχα την χαρά και την τιμή να σας αποχαιρετίσω πριν φύγετε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Σήμερα ήρθα εδώ για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και είμαστε πολυ περήφανοι γι’ αυτό που κάνετε».

Τόνισε πως «η πατρίδα σας εχει στείλει σε ζώνη κινδύνου». «Ωστόσο», είπε, «το ξέρετε και είστε εδώ για να υπερασπίσετε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα που εξυπηρετούν την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία».

«Για μένα είναι μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον ιστό της φρεγάτας ΥΔΡΑ, στον κόλπο του Άντεν», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της αποστολής τους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί με κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην «ΥΔΡΑ» με το οργανικό ελικόπτερου τύπου S-70 Aegean Hawk της ελληνικής φρεγάτας, η οποία απέπλευσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να αναλάβει καθήκοντα στην περιοχή επιχειρήσεων.

Δείτε φωτογραφίες: