Για την οικονομική κατάσταση του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Στυλιανός Φωτόπουλος.
Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας κλήθηκε να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της «Ελληνικής Λύσης» για τα επίσημα οικονομικά δεδομένα του ΝΙΜΤΣ την περίοδο 2023 – 2026 και την αύξηση του ελλείματος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Όπως με πληροφόρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, σας γνωρίζω ότι τα ποσά στα οποία αναφέρεστε αφορούν στο Ταμειακό Αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού του ΝΙΜΤΣ, αφενός για το οικονομικό έτος 2024 (-4 εκ. ευρώ) και αφετέρου για το οικονομικό έτος 2026 (-16,93 εκ. ευρώ).
Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος για τα ως άνω έτη, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το Ταμειακό Αποτέλεσμα του Απολογισμού του ΝΙΜΤΣ κατά τα ως άνω οικονομικά έτη.
Συναφώς, για το οικονομικό έτος 2024 ο Απολογισμός του Ιδρύματος εγκρίθηκε προσφάτως, με θετικό Ταμειακό Αποτέλεσμα περίπου στα 6,38 εκατ. ευρώ, ενώ για το έτος 2026 τα εν γένει απολογιστικά στοιχεία θα εξαχθούν στο τέλος του οικονομικού έτους».




