Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της Ουκρανίας – Η συνάντηση με τον Ουμέροφ [pics]

Την Ευρωατλαντική προοπτική της Ουκρανίας υποστήριξε στο σημερινό Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Με ανάρτηση στο Χ, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τόνισε «τη στρατηγική σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» ενώ αναφέρθηκε και «στην ανάγκη ταχείας ένταξης της Σουηδία στη Συμμαχία, που θα στείλει ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας».

Επανέλαβε, δε, «την ακλόνητη υποστήριξή μας στο κράτος του Ισραήλ» ενώ καταδίκασε «τις φρικτές τρομοκρατικές πράξεις της Χαμάς».

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο ΥΕΘΑ κ.Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ.

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, στον οποίο επανέλαβα τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς και την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας. Ο Ουκρανός Υπουργός με ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου. Συμφωνήσαμε ότι θα επισκεφθώ το Κίεβο και την Οδησσό», δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτηση ο κ. Δένδιας δημοσίευσε φωτογραφία με τον «φίλο», όπως έγραψε χαρακτηριστικά, υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κούλεμπα, στη συνάντηση του Ukraine Defence Contact Group με συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες.