Δένδιας: Στην Αίγυπτο αύριο Τρίτη ο ΥΕΘΑ – Θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει αύριο, Tρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Δένδιας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει αύριο, Tρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Εl-Sisi στο Ανάκτορο Al-Ittihadiya, και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου στρατηγό Mohamed Zaki, κατά την οποία θα συζητηθεί η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου και θα ανταλλαγούν απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον τάφο του Προέδρου Σαντάτ στο Κάιρο, και θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια όπου θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ στο Πατριαρχείο.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος: «Ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε κοινές απειλές – Νέα δεδομένα και ψυχρολουσία για την Τουρκία

Η Κοινή Δήλωση μετά τη τριμερή συνάντηση αποτυπώνει τη μετάβαση της τριμερούς συνεργασίας σε ένα περισσότερο επιχειρησιακό μοντέλο

Ό επικεφαλής της CIA
ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκε με τον αλ Σίσι στο Κάιρο – Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για ραγδαία κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος υπογράμμισε «την ύψιστη σημασία της επίλυσης των περιφερειακών κρίσεων μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων»