Δεύτερος ΥΕΘΑ ελέγχεται για φοροδιαφυγή – Παπαντωνίου και η σύζυγός του στο στόχαστρο

Οι εμπλοκές πρώην ΥΕΘΑ με την Δικαιοσύνη γίνονται παράδοση. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή. Και όπως λένε εδώ και καιρό κύκλοι της Δικαιοσύνης “ενδέχεται να υπάρξει και συνέχεια”.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας και πρώην ΥΕΘΑ εγκαλείται για φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του πρώην υπουργου και η συζύγου του για το διάστημα 2000 ως 2010 προέκυψε φοροδιαφυγή άνω των 3 εκατομμυρίων, ωστόσο ο σχετικός νόμος ορίζει ότι για να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει το αποκρυβέν εισόδημα ετησίως να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και εις βάρος του κ. Παπαντωνίου προέκυψε απόκρυψη εισοδημάτων κοντά στα 80.000 ευρώ.

Η σύζυγός του ωστόσο εντοπίστηκε να διαθέτει αδικαιολόγητο ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ μετά από έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ.



Για την άσκηση των διώξεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος και στη συνέχεια να ασκήσει τις διώξεις ο οικονομικός εισαγγελέας.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΚΥΣΕΑ «πλυντήριο» και η δίκη του Άκη – Γράφει ο Κώστας Φράγκος

Ποιοι είναι οι οκτώ αξιωματικοί που ανοίγουν οι λογαριασμοί τους για την έρευνα των υποβρυχίων