«Διαβασμένη» ανέβηκε στο ΥΠΕΘΑ η Φώφη Γεννηματά

“Διαβασμένη” ανέβηκε στο ΥΠΕΘΑ η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά. Όπως προκύπτει από την πρώτη της δήλωση εντός ΥΠΕΘΑ γνωρίζει ότι τα “τραύματα” στο στράτευμα είναι πολλά, βαθειά και ακόμα αιμορραγούν. Για όλα αυτά έχει μεγάλες ευθύνες το κόμμα της .

Αφού δήλωσε ότι είναι “ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού και ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ευθύνης” , επεσήμανε:

“Θα ήθελα πριν από όλα να εκφράσω το βαθύ και ειλικρινή μου σεβασμό στο ένστολο και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου για την προσφορά του, για τον επαγγελματισμό του, που νομίζω ότι διεθνώς έχει αναγνωρισθεί και για τη συμβολή του στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, που είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ανάπτυξη, ευημερία, παραγωγικότητα.
Γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλες τις θυσίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα της οικονομικής προσαρμογής και της εξόδου από την κρίση.
Γνωρίζω όμως και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Γι αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ όχι απλώς για να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ ότι τους το οφείλουμε και οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ότι μπορούσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο”.

Σαφώς είναι διαπιστώσεις που είχαν γίνει και από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Εκείνος δεν προχώρησε σε έργα. Δεν μπόρεσε να περισώσει ούτε καν τις δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών. Η Φ.Γεννηματά δείχνει πάντως ότι έχει λάβει μηνύματα για την “ψυχοσύνθεση” του προσωπικού.

Αν και η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ παραμείνει στο επίπεδο των διαπιστώσεων , πάμε για μια από τα ίδια, με ολίγον από …διαχείριση. Αναμένουμε…