Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Υποβλήθηκε το αίτημα αποφυλάκισης – Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η σημερινή μερα για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή που αιχμαλωτίστηκαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο. Ο ΕΠΟΠ και ο Ανθυπολοχαγός επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του diken.com.tr οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών – Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσιντούγ – υπέβαλλαν σήμερα την ένσταση τους στο 1ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης στο Δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης.
Οι συνήγοροι υπέβαλλαν την ένσταση των πελατών τους για την προφυλάκιση, ζητώντας να αποφυλακιστούν. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η σύνθεση του δικαστηρίου άρχισε να εξετάζει το αίτημα.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea οι Τούρκοι δεν προσήγαγαν καν τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΕΠΟΠ και ο Ανθυπολοχαγός επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές. Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως «η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, η κατηγορία που έχει απευθύνει ο Εισαγγελέας ανταποκρίνεται στα πράγματα, μολονότι υπήρχε πρόταση από την εισαγγελική αρχή ακόμη και για κατασκοπεία, η δικαστική αρχή που συνέταξε το κατηγορητήριο δεν αποδέχθηκε αυτή την -προφανώς μη λογική- κατηγορία, επομένως αν τα πράγματα θα κινηθούν όπως θα πρέπει, να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα, τα πράγματα θα λυθούν ομαλά» . «Η διπλωματική προσπάθεια η δική μας -εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών- εκτυλίχθηκε και στο επίπεδο της προξένου μας στην Αδριανούπολη, που εξασφάλισε και τη νομική βοήθεια, τη νομική συμπαράσταση για τους δύο στρατιωτικούς, ενώ και στο ανώτατο επίπεδο κλήθηκε στο Πεντάγωνο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Κικίλιας, για να ενημερωθεί για τις πλευρές του ζητήματος» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.