Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Τι προβλέπει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Την πιο κρίσιμη μέρα, αυτή του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ανοίγει τα χαρτιά του στο newsit.gr και στην Ελένη Καλογεροπούλου. Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η κάλπη στο δημοψήφισμα θα βγάλει «ναι», αναφέροντας ωστόσο ότι εάν βγει «όχι» τότε «ο λαός πρέπει να ακουστεί»

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει ακόμα ότι ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει την συμφωνία που έχει κάνει με τον πρωθυπουργό να ξαναμιλήσουν για την πορεία της κυβέρνησης τον ερχόμενο Μάρτιο και δεν θα θέσει σε αμφιβολία την συνοχή και την σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο υπουργός υπεραμύνεται της συμφωνίας και δηλώνει απερίφραστα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή λύση που πατά στην εθνική γραμμή του 1992 υπενθυμίζοντας ότι με το όνομα Βόρεια Μακεδονία διαπραγματεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση επιμένει να ψηφιστεί η συμφωνία τώρα, από αυτή την Βουλή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει ότι δεν είναι στην λογική της κυβέρνησης «να πετάει το ντενεκεδάκι να το βρει ο επόμενος» τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια δύναμη που επιλύει προβλήματα χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr