ΕΑΒ: «Έδωσε τα χέρια» με τα ΗΑΕ για την εκπαίδευση 72 τεχνικών της προεδρικής φρουράς

Η συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού IDEX-2019, ήταν εξαιρετικά σημαντική αφού, πραγματοποίησε κρίσιμες επαφές για την προώθηση και ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στη διεθνή αγορά.

Ο ΥΕΘΑ  είχε συνατήσεις με τον Πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι και Διάδοχο των ΗΑΕ, Σεΐχη Mohammed bin Saif Bin Zayed Al Nahyan αλλά και με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ Mohammed Ahmad Al Bowardi και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ, Πτέραρχο Ibrahim Naser Al Alawy, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι επαφές αυτές και συναντήσεις δεν ήταν μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, καθώς ο ίδιος ο ΥΕΘΑ είχε απαντήσει στη συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας πως:

«Από ό,τι βλέπω και από ό,τι μίλησα με όλους είναι αρκετά ευχαριστημένοι με αυτή την δραστηριότητα. Εμείς, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και στα θέματα της εκπαίδευσης ιδιαίτερα στην Αεροπορία, αλλά του Ναυτικού και στα θέματα γενικότερα στρατιωτικής εκπαίδευσης».

Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λοιπόν, απέκτησε μια ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού αυτές οι επαφές φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς στο πλαίσιο τις έκθεσης υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ΕΑΒ και της προεδρικής φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την εκπαίδευση 72 τεχνικών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και θα υλοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΑΒ όπου οι σπουδαστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο αεροπορικό αντικείμενο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά από το 2012 πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ