Εγκάρδια συνάντηση Αποστολάκη με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Menendez [pics,vid]

Όπως ανέφερε το OnAlert, η συνάντηση ανάμεσα σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αμερικανό Γερουσιαστή Bob Menendez διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, στο γραφείο του ΥΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν και τις δύο χώρες βρέθηκαν στο «επίκεντρο» των συνομιλιών, στις οποίες συμμετείχε και ο Αμερικανός πρέσβης κ.Geoffrey Pyatt και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, με τον Αποστολάκη να «βγάζει» σέντρα τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΘΑ:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γερουσιαστή Bob Menendez, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Δείτε βίντεο:

Το κλίμα και η στιχομυθία Αποστολάκη – Menendez

Ο κ. Αποστολάκης απευθυνόμενος προς τον Αμερικανό πολιτικό, έκανε ειδική μνεία στο διακομματικό νομοσχέδιο που εισήχθη με πρωτοβουλία του, στην Βουλή των ΗΠΑ, και το οποίο επιβάλλει μια σειρά κυρώσεων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων η ακύρωση της παράδοσης των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

Επιπλέον το νομοσχέδιο υποχρεώνει τον επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας να υποβάλλει λίστα των Τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο της αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με Ελλάδα και Κύπρο, προβλέπει την άρση του εμπάργκο των όπλων προς την Μεγαλόνησο.

Συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ, κατά την διάρκεια των συνομιλιών, είπε στον Μενέντεζ: «απόλαυσα την συνέντευξη σας στην Καθημερινή», με τον Αμερικανό να απαντά: «και που να με ακούγατε να τη δίνω και στα ελληνικά!».

Ενώ σε άλλο σημείο, ο Αποστολάκης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του Γερουσιαστή δήλωσε ότι: » αυτή η συνάντηση συμπίπτει με την πρωτοβουλία σας για το νομοσχέδιο που αφορά στην ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο και το θεωρούμε πολύ σημαντικό αλλά και την πρώτη επίσκεψη σας στην Ελλάδα.»