«Εξαιρετική και ικανότατη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε ο Ναύαρχος Foggo

Την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη επαίνεσε ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την μέχρι τώρα απόδοση των Ελληνικών F-16 στην μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στην Νορβηγία απάντησε ως εξής:

«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη. Να πω πως επίσης ευχαριστώ τον Έλληνα Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας που έστειλε στην Νορβηγία τα 4 F-16.

Είδα χθες στους ουρανούς πάνω από τις ακτές του Τροντχάιμ δύο από τα F-16 που πέταξαν από πάνω μας συνοδεύοντας ένα αεροσκάφος AWACK του ΝΑΤΟ κατά την έναρξη της επίδειξης και καθόμουν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τα είδαμε και οι δυο. Προφανώς επιχειρούν και κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ».

Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με την αποστολή 4 μαχητικών F-16 που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στον αρκτικό κύκλο και επιτελικό προσωπικό σε προωθημένο στρατηγείο ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση Trident Juncture συμμετέχουν συνολικά 50.000 στρατιώτες, 65 πολεμικά πλοία και 250 μαχητικά αεροπλάνα στον αρκτικό κύκλο στη Νορβηγία.

Πηγή: news.gr