Έκτακτο: Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η συζυγός του Σταυρούλα Κουράκου

Στη φυλακή οδηγούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του μετά από απόφαση των ανακριτών διαφθοράς.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του ελέγχονται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, (ξέπλυμα) 2,8 εκατ. φράγκων, ως μίζα για την προώθηση της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η κυρία Κουράκου κινήθηκε στη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους δικούς της και του συζύγου της.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο κατά πληροφορίες στην απολογία του πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο κ.Παπαντωνίου γίνεται ο δεύτερος υπουργός Άμυνας που την τελευταία 6ετία οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Ως υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που υπέγραψε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και βέβαια υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.

Εξι χρόνια μετά την προφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του , ο ίδιος και η συζυγός του Σταυρούλα Κουρακου είναι πλέον επισήμως προσωρινά κρατούμενοι των φυλακών μετά το πέρας της μαραθώνιας απολογίας του που διήρκεσε σχεδόν δυο εργάσιμες μέρες.

Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίνα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη, αργά το βράδυ έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές στις φυλακές τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Και οι δυο κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμύριον ελβετικών φράγκων.

Με πληροφορίες από dikastiko.gr