ΕΛΑΣ: Απομακρύνθηκε όλο το αρμόδιο τμήμα έπειτα από το «φιάσκο» των ημερολογίων

Στην απομάκρυνση ολόκληρου του τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε το Αρχηγείο λόγω του περιστατικού με τα ημερολόγια του 2019.

Μαζί με τα επίμαχα έντυπα, που περιελάμβαναν χάρτη που ανέγραφαν τη FYROM ως Μακεδονία και το τουρκοκυπριακό Ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο, τα οποία είχαν σταλεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, καρατομήθηκαν και 14 άτομα της ομάδας που τα εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται πως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, την Τετάρτη (21.11.2018), το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι όντως στα ημερολόγια του 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες, εμπεριέχονταν εσφαλμένα οι παραπάνω ονομασίες.

Και αν με φορτηγά αυτοκίνητα αποσύρονται οι χιλιάδες ατζέντες, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ καταλόγισε ευθύνες στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μάλιστα, αναρωτήθηκε για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, “πώς γίνεται εγώ που έχω ευθύνη για την έκδοση να κάνω έρευνα για τον εαυτό μου;”.

“Αν κάτι φταίει θα τιμωρήσω τον εαυτό μου;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ζήτησε να παρέμβουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

Πηγή: Newsit.gr