‘Έλιωσαν οι πάγοι» Αβραμόπουλου – Γεννηματά στο δείπνο της Αγίας Μαρίνας;

Το δείπνο που παρέθεσε ο Α/ΓΕΝ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία τους ΥΠΕΘΑ στην Αγία Μαρίνα ,ήταν μια καλή ευκαιρία να “έρθουν πιο κοντά” Αβραμόπουλος και Γεννηματά. Οι οποίοι όπως φαίνεται και από την φωτογραφία στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είχαν ένα θέμα τις τελευταίες ημέρες.

Αιτία για την παγωμένη ατμόσφαιρα ήταν η “επιχείρηση αναθεώρησης” του χουντικού νόμου 1400 . “Επιχείρηση” που όπως αποκάλυψε το Onalert κρατήθηκε …μυστική από την ΑΝΥΕΘΑ αν και το νομοσχέδιο στα 2/3 αφορούσε σε αρμοδιότητές της.

Το επιτελείο Γεννηματά δεν εκρυψε την εντονότατη δυσαρέσκεια της ΑΝΥΕΘΑ για το ΓΕΕΘΑ , το οποίο επιμένει να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο του εκνευρισμού! Ωστόσο κάποιοι δεν έκρυβαν και την ενόχλησή τους για τον ΥΕΘΑ ,υποστηρίζοντας ότι “ο Κωσταράκος λειτούργησε μ΄ αυτό τον τρόπο σε γνώση του Αβραμόπουλου”.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Η αναθεώρηση του νόμου 1400 περί καταστέσεως αξιωματικών – υπαξιωματικών θα καθυστερήσει αν δεν πάει στις καλένδες. Η Γεννηματά και το επιτελείο της διαφωνεί σε πάρα πολλά απ΄ όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου το οποίο κρίνεται αναχρονιστικό,συντηρητικό και για να μην σας κουράζουμε με μία λέξη απαράδεκτο.

Από την άλλη μόνο το ΓΕΣ έδειξε αντανακλαστικά και ζήτησε παράταση στην διορία που είχε δώσει η Φώφη Γεννηματά για την υποβολή προτάσεων. Το ΓΕΕΘΑ αρνείται να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή πετώντας το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία και τα στελέχη διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα αλλά και τις σκοπιμότητες με τις οποίες οι ηγεσίες τους χειρίζονται τα θέματά τους.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα ευτράπελα του αναθεωρημένου νόμου περί κατάστασης στρατιωτικών

Βαθαίνει το χάσμα Γεννηματά με τους Αρχηγούς για τον νόμο περί καταστάσεως στρατιωτικών