Ελλάδα – Βουλγαρία: Συνεργασία για τους μετανάστες

Να υπάρξει στενη συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας στο προσφυγικό κύμα συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών,κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Αβραμόπουλου στη γειτονοκή χώρα.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Angel Naydenov επισήμανε:
Εκφράστηκε η ανησυχία μας σχετικά με το προσφυγικό κύμα και από την άποψη αυτή η ανάγκη, ακόμα και με κοινές πρωτοβουλίες, να θέσουμε το θέμα στις ευρωπαϊκές δομές με γνώμονα τη δραστήρια συμμετοχή και της ΕΕ στο πρόβλημα και ταυτόχρονα την υποβοήθηση των χωρών που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα από οικονομικής και τεχνικής άποψης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

“Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την ουσιαστική αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η λαθρομετανάστευση, που μπορεί να μην είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των Υπουργείων Αμύνης, έχουμε όμως και εμείς λόγο εκεί, αλλά και σε άλλους τομείς.
  Θα ήθελα με την ευκαιρία να πω ότι μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στην ευρύτερη γειτονιά μας, με φαινόμενα έξαρσης εθνικισμού και λαϊκισμού και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να περνάει ζώνη αναταράξεων, αλλά εμείς εκπέμπουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας. Με τα αμυντικά μας συστήματα σε ανοιχτή σχέση συνεργασίας και με την προσήλωσή μας στις βασικές αρχές που κατευθύνουν την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτικής μας, αλλά και την αμυντική μας συνεργασίας μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ”.