Επαναφορά «θητείας Αρχηγών» τώρα για να σταματήσουν οι κρίσεις να είναι «θέατρο»

Είναι πλέον καιρός να παραδεχτεί η ΝΔ ,ότι η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή , με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο -στρατιωτικός παρακαλώ- για κατάργηση της θητείας των Αρχηγών ήταν έγκλημα.

Κάθε χρόνο οι κρίσεις των Αρχηγών μ΄ ότι προθέσεις κι αν ξεκινούν καταλήγουν σε φαρσοκωμωδία. Και αυτό δεν τιμά κανένα, πολύ περισσότερο τους στρατιωτικούς.

Επιπλέον αποφεύγονται και απρέπειες σαν κι αυτή που έγινε στον πρώην πλέον Α/ΓΕΣ Κώστα Γκίνη, ο οποίος έγινε Αρχηγός για οκτώ μήνες. Κι όχι μόνο αυτό: είδε δημοσιεύματα φιλικών προς την κυβέρνηση -αλλά και τη Χρυσή Αυγή- μέσων ενημέρωσης να τον χαρακτηρίζουν…ανεπαρκή!

Είναι ώρα λοιπόν τώρα να τεθεί το θέμα της επαναφοράς της θητείας Αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία και όχι μόνο για τους λόγους που αναφέραμε αλλά και γιατί:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είναι σύμφωνος μ΄ αυτή τη λογική και φέρεται έτοιμος -και απαλλαγμένος πια από το άγχος του μένω ή φεύγω- να υποβάλλει μια συγκεκριμένη πρόταση για την επαναφορά της θητείας των Αρχηγών.

Αυτό είναι ας πούμε το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι η ΝΔ να το αποδεχτεί. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δυνάμεις στο κομματικό μηχανισμό της που θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει στην “απώλεια του ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων”. Το γιατί πρέπει να υπάρχει αυτός ο έλεγχος σήμερα είναι ερώτημα.

Για το ΠΑΣΟΚ που έχει δεκαετίες λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο ισχύουν ακριβώς τα ίδια , αν και διαπιστώνουμε ότι υπό την ηγεσία του Ε.Βενιζέλου, ασχολείται πλέον πολύ …επιλεκτικά με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΔ: Τοποθετήσεις Αντιστρατήγων-Αντιπτεράρχων-Αντιναυάρχων

Πρώτη μέρα δύσκολη για τους νέους Αρχηγούς! Αντιμέτωποι με μάχη …»βυσμάτων»

Το παρασκήνιο των κρίσεων! Γιατί έφυγαν οι 3 Αρχηγοί πως «επιβίωσε» ο Κωσταράκος