Επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ με μπογιές και καπνογόνα από τον Ρουβίκωνα – ΦΩΤΟ

 Καταδρομική με μπογιές και καπνογόνα έκανε ο Ρουβίκωνας στην αμερικανική πρεσβεία. Ομάδα κρούσης 10 ατόμων με μηχανάκια έκαναν την επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας. Απομακρύνθηκαν από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού αλλά καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς. Έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές.

Η επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας τα ξημερώματα της Δευτέρας (07.01.2019) στην αμερικανική πρεσβεία ήταν καλοσχεδιασμένη. Μπορεί στην ανάρτηση που έκανε η αναρχική ομάδα να αναφέρεται ότι όλα έγιναν στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά η επίθεση με τις μπογιές και τα καπνογόνα έγινε… 24 ώρες μετά.

Ήταν λοιπόν 03:30 τα ξημερώματα όταν ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από 10 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, εμφανίστηκε στο πλάι της αμερικανικής πρεσβείας. Ο Ρουβίκωνας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επέλεξε να κάνει την επίθεση στην είσοδο του πάρκινγκ της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας. Το σημείο φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι. Πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα τις κόκκινες μπογιές αλλά και καπνογόνα, προκειμένου να μην τους καταγράψουν οι κάμερες της πρεσβείας αλλά και να δημιουργήσουν σύγχυση ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν.

Αφού πέταξαν τις μπογιές και τα καπνογόνα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού. Ωστόσο ο συναγερμός είχε ήδη σημάνει και τους καταδίωξαν δυνάμεις της ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, μιας και το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Τελικά, έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες για τη «δράση» του Ρουβίκωνα έχουν μεταφερθεί και ανακρίνονται στην Ασφάλεια.

Εντός της ημέρας, η ΕΛΑΣ θα ζητήσει να παραλάβει από την ασφάλεια της πρεσβείας το υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με κείμενο στο indymedia, ένα “μανιφέστο” από τον Ρουβίκωνα για το Μακεδονικό, τη Συρία και το ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή.

Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση:
















Πηγή φωτογραφιών Eurokinissi