Επίσημο και οριστικό: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Αυτό ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 31ης Ιουλίου 2023, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας και επίσημα τέλος σε ένα «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Έχει τη σημασία του ότι την απόφαση για να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – στην μεγαλύτερη της χώρας – ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σας είχε ενημερώσει από χθες Κυριακή, 30/7/2023, το OnAlert.gr, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας έρχεται ως συνέχεια της δυσαρέσκειας που προκάλεσε το γεγονός ότι ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Πατούλης εθεάθη να χορεύει την ημέρα που είχαν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές ανά την χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως αυτό το συμβάν ήταν μόνο «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της δυσαρέσκειας απέναντι στον κ. Πατούλη, στον οποίο «χρεώνονται» μεταξύ άλλων η αντίδραση για την μεγάλη πυρκαγιά προ διετίας στους πρόποδες της Πάρνηθας, αλλά και την περίοδο της πυκνής χιονόπτωσης στην Αττική που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν κεντρικοί δρόμου της πρωτεύουσας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει χαρακτηριστεί «άνθρωπος των ειδικών αποστολών», όπως έδειξε η «επιστράτευσή» του την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και το γεγονός ότι του είχε ανατεθεί ο έλεγχος πυρασφάλειας στα κυριότερα στρατόπεδα της χώρας – μετά τις εκρήξεις των πυρομαχικών στην 111 ΠΜ – έλεγχο πάντως που δεν ολοκλήρωσε καθώς διέκοψε τις επισκέψεις του λόγω της υποψηφιότητάς του.