Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα: Θα υπογραφούν πέντε συμφωνίες μετά τις συνομιλίες με τον Πούτιν

 Μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αλέξη Τσίπρα, θα υπογραφούν πέντε έγγραφα, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις διμερείς επαφές μεταξύ των δύο ηγετών θα υπογραφούν τα έγγραφα και θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση μισής ώρας με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, ενώ η υπογραφή διμερών συμφωνιών είναι προγραμματισμένη για τις 13:45. Λίγο αργότερα, θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κοινά πρότζεκτ σε ενέργεια, βιομηχανία, υποδομές μεταφορών, υψηλή τεχνολογία και γεωργία συζήτησαν Τσίπρας – Μεντβέντεφ

Θέματα εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με ανταποκριτές του Sputnik.

Οι συζητήσεις Τσίπρα – Μεντβέντεφ πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, παρουσία μελών από τις δύο αντιπροσωπείες, συζήτησαν την εφαρμογή κοινών πρότζεκτ σε ενέργεια, βιομηχανία, υποδομές μεταφορών, υψηλή τεχνολογία, γεωργία και άλλους τομείς.

Πηγή Sputnik