Επίσκεψη ΥΠΕΘΑ στην Πορτογαλία

O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, το διήμερο Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Λισσαβώνα, την πρώτη μέρα θα επισκεφθεί το Στρατηγείο STRIKFORNATO, το Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών Costanca Urbano de Susa, τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Eduardo Cabrita και την Υφυπουργό Catarina Mascelino. Επίσης θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στην πορτογαλική πρωτεύουσα και το Κοινοβούλιο της χώρας, όπου θα έχει συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνοπορτογαλικής Φιλίας.

Την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας Marcos Perestrello, με αντικείμενο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, το Αρχηγείο Ακτοφυλακής και το Αρχηγείο πολεμικού Ναυτικού, καθώς και το πρότυπο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί κοντά στη Λισσαβώνα.