Επιχείρηση Norman Atlantic τέλος – Ποιοι αξίζουν τα μπράβο για την μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης

Επιχείρηση διάσωσης τέλος στο Norman Atlantic.Οι ιταλικές αρχές αποδέσμευσαν τα ελληνικά μέσα διάσωσης,δηλαδή τα ελικόπτερα Super Puma και Sea Hawk. Στην περιοχή του ναυαγίου παραμένει με εντολή Δένδια η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

Πέντε άνθρωποι χάθηκαν στο δυστύχημα. Είναι θλιβερό. Αλλά δεν πρέπει να μας αποτρέψει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σ΄ όσους πραγματικά το αξίζουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό των ελικοπτέρων που πέταξαν πάνω από το φλεγόμενο πλοίο. Τα πληρώματα έπαιξαν σε πολλές περιπτώσεις την ζωή τους κορώνα γράμματα. Ειδικά το ένα πλήρωμα Super Puma που “πέρασε” πρώτο μέσα από την καταιγίδα χθες και έφθασε στο σημείο της τραγωδίας . Όλη νύχτα χωρίς ξεκούραση επιχειρούσαν με μεγάλη ένταση και ρισκο. Προσμετράται στην πίεσή τους ότι έφυγαν άρον άρον από Λήμνο και Χίο σε κατάσταση αφόρητης πίεσης. Που μεγιστοποιεί πάντα τον κίνδυνο ατυχήματος .

Οι τεχνικοί αξίζουν το μπράβο γιατί κατάφεραν να κρατήσουν τα ελικόπτερα διαρκώς στον αέρα, χωρίς προβλήματα. Άθλος.

Μπράβο αξίζει και στο πλήρωμα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ. Το οποίο μόλις είχε πει να …χαλαρώσει μετά από την υπουργική επίσκεψη, διατάχθηκε να πλεύσει τάχιστα από τις Κυκλάδες στην Αδριατική! Και το έκανε σε χρόνο ρεκόρ.

Αίσθηση καθήκοντος αξιοζήλευτη για όλους αυτούς που τα τελευταια χρόνια απαξιώθηκαν με κάθε τρόπο από μια Πολιτεία που μόλις δει …τα σκούρα πάντα σ΄ αυτούς τρέχει για να την “γλιτώσει”.