Επιχείρηση «σοσιαλιστική παρένθεση εξωτερικού» στο ΥΠΕΘΑ! Τι γράφουν στο Onalert 16 αερόποροι

Το δημοσίευμα του OnAlert με τίτλο «Επαναπατρισμός 16 αεροπόρων από το NATO προκαλεί ένταση στο ΓΕΑ και στο ΥΠΕΘΑ» φαίνεται ότι αφύπνισε και εξόργισε κάποιους από τους συγκεκριμένους αεροπόρους, οι οποίοι με επιστολή τους μας αναφέρουν τα εξής:

“Ο κ.Αβραμόπουλος παρερμηνεύει το κ. Βενιζέλο σε προσπάθεια συγκάλυψης της  επιχείρησης με τίτλο «σοσιαλιστική παρένθεση εξωτερικού».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και στο έγγραφο που φαίνεται επιχειρείται στην πρώτη παράγραφο ερμηνεία του Ν.3883/10 αρθ.8 παρ.2 με την οποία δεν προβλέπεται δικαίωμα ενδικοφανούς προσφυγής κατά επιβαλλόμενου επαναπατρισμού, αλλά μόνον στις πράξεις Υπηρεσιακής Μεταβολής, ήτοι τοποθέτηση, μετάθεση ή απόσπαση.

Άρα κατά την εν λόγω ερμηνεία ο «επαναπατρισμός», δεν εντάσσεται στις ανωτέρω περιπτώσεις ως πράξη Υπηρεσιακής Μεταβολής, και συνεπώς αποστερείται η άσκηση του αντίστοιχου νομίμου δικαιώματος ενδικοφανούς προσφυγής. Είναι όμως έτσι;

Να σημειώσουμε ότι ερμηνεία νόμου νομιμοποιείται να κάνει μόνο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι το ΓΕΑ.
Στη δεύτερη παράγραφο  ο ίδιος «επαναπατρισμός» πραγματοποιήθηκε με βάση τον Ν.2292/95 αρθ. 17 διαδικασίες οι οποίες αφορούν σε αρμοδιότητες του Οργάνου ΑΑΣ Ολομελείας επί θεμάτων Τοποθετήσεων στελεχών. Άρα, στο ίδιο έγγραφο στη μια παράγραφο τον επιβαλλόμενο επαναπατρισμό τον θεωρεί τοποθέτηση και στην αμέσως προηγούμενη όχι. Βγάλτε συμπέρασμα …..

Τα συγκεκριμένα στελέχη τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά με την αντικειμενική διαδικασία της μοριοδότησης για τρία χρόνια με διαταγή του πρώην ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου το 2011. Και πάλι όμως παρερμήνευσαν τον νόμο του κ. Βενιζέλου για κάποια στελέχη, επιλεκτικά, προκειμένου να τους επιβάλλουν πρόωρο επαναπατρισμό ως κομματάρχες άλλων εποχών. Τι έγινε με το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις;

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επίγνωση του θέματος;
Μαθαίνουμε ότι τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση «σοσιαλιστική παρένθεση εξωτερικού» έχουν «σπάσει» και ο ένας δίνει τον άλλον. Μαθαίνουμε επίσης ότι η επόμενη φάση αυτής της κωμωδίας θα παιχτεί στα ποινικά δικαστήρια”.

Αυτή είναι η επιστολή και αναμένουμε τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Επαναπατρισμός 16 αεροπόρων από το NATO προκαλεί ένταση στο ΓΕΑ και στο ΥΠΕΘΑ