Έξαλλος ο Βενιζέλος για το «μπουρλότο» που έβαλε στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για ρήξη στις σχέσεις Αθήνας-Λευκωσίας, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως είναι λυπηρό οι δήθεν «πατριωτικοί» κύκλοι να προσπαθούν να εμπορευτούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως τα δύο υπουργεία εξωτερικών των χωρών είναι σε στενή συνεργασιά και πλήρη ταύτιση και μάλιστα σημείωσε πως αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την τάξη «λόγω της ανευθυνότητας με την οποία μια ευρωβουλευτής επιχείρησε να αλλοιώσει την πραγματικότητα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τη στιγμή που η απερχόμενη ελληνική προεδρία παρουσίαζε τον απολογισμό της δια του πρωθυπουργού».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως τα δύο υπουργεία έπρεπε να αντιδράσουν για λόγους εθνικού συμφέροντος και όχι μόνο γιατί δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια η φημολογία περί ρήξης στις σχέσεις.

Έκανε λόγο μάλιστα για ανεύθυνες μικροκομματικές ή προσωπικές δημαγωγίες για μια στιγμή δημοσιότητας. 

Έσπευσε μάλιστα να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ τους με βασική επιδίωξη να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος βαθμός ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες λέγοντας πως το γεγονός πως αποφεύγει να συνδέει τα εθνικά θέματα με ευτελείς όψεις της εσωτερικής πολιτικής πραγματικότητας «θα ήταν λάθος να εκληφθεί από οποιονδήποτε ως άδεια να φλερτάρει με τους παραπάνω κύκλους, να ασχημονεί ή πολύ περισσότερο να παίζει προσωπικά παιχνίδια με εθνικά θέματα».

Διαβάστε ακόμη:

«Μπουρλότο» στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας λόγω Βενιζέλου!