«Φιλοξενία μεταναστών εν πλω στο Αιγαίο» ! Μια ιδέα του ΥΕΘΑ που θα προκαλέσει συζητήσεις

Για “φιλοξενία εν πλω” ακούστηκε να μιλά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Σάμο. “Φιλοξενούμενοι” οι μετανάστες -πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τα ακριτικά μας νησιά. Ο Καμμένος στις δηλώσεις που έκανε από την Σάμο αναφέρθηκε στις συνέπειες που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Ωστόσο σε συνομιλίες που είχε με τοπικούς παράγοντες ακούστηκε να αναφέρει την ιδέα για μεταφορά μεταναστών κατά ομάδες σε πλοίο ,πάνω στο οποίο θα γίνεται η καταγραφή τους και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Μίλησε για πλοίο “περιορισμένων δυνατοτήτων” ,εννοώντας ότι πρόκειται για κάποιο υπό παροπλισμό σκάφος. Δεν διευκρίνησε αν θα πρόκειται για πλοίο του ΠΝ ή όχι.

Δεν γνωρίζουμε πόσο αυτή η ιδέα θα γίνει αποδεκτή . Ίσως και να εξεταστεί στην σύσκεψη που θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές. Η σύσκεψη θα γίνει στο Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Στη σύσκεψη θα πάρουν επίσης μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.