Financial Times: Το άρθρο κόλαφος για τις άδειες στον «Λουκά» της 17Ν

Δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για ενδεχόμενο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η τρομοκρατία πριν τις εκλογές στην Ελλάδα, με αφορμή τις άδειες που είχε λάβει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στην τελευταία άδεια από τις φυλακές του Δημήτρη Κουφοντίνα όπου εθεάθη να περπατά στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρεται άρθρο των Financial Times, σημειώνοντας ότι «ξυπνά φόβους τρομοκρατίας πριν τις ελληνικής εκλογές».

«Έχουν προκύψει ανησυχίες ότι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να διαδραματίσουν ταραχοποιό ρόλο στις εκλογές», είναι ο υπότιτλος του επίμαχου δημοσιεύματος.

Η αρθρογράφος αναφέρεται επιγραμματικά στο ιστορικό των πρόσφατων αδειών που έλαβε ο καταδικασμένος τρομοκράτης και προσθέτει ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει φόβους για επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν τις εκλογές.

Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις ειδικού στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ο οποίος δεν κατονομάζεται. Η μεταχείριση του Κουφοντίνα από το υπ. Δικαιοσύνης «αποδίδει καλά με τμήμα της αριστερής βάσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να μπλοκάρει την άδεια του Κουφοντίνα, «αλλά η ανοχή της θεωρείται από ορισμένους ότι ποντάρει στους αριστερούς ψηφοφόρους» μετά την επιβολή των μέτρων λιτότητας το 2015.