«Φουρτούνες» με τα «εύσημα» Σαμαρά στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια!!!



Τα υποβρύχια “δένουν” ακόμη περισσότερο την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην τελετή καθέλκυσης του ΠΙΠΙΝΟΥ, εξέπληξε τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και όχι μόνο.

Ο κ.Σαμαράς ούτε λίγο,ούτε πολύ είπε ότι αν δεν υπήρχε η συμφωνία που ο κ.Βενιζέλος πέρασε με νόμο από την Βουλή , δεν θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο να πάρει τα υποβρύχια στην κυριότητά του. Και γι΄ αυτό προφανώς χαρακτηρίζει τώρα πολύ …επιτυχημένη την συμφωνία Βενιζέλου. Και λέμε τώρα ,γιατί τότε η ΝΔ απειλούσε Θεούς, δαίμονες και …τον Βενιζέλο για την συμφωνία!

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά μακριά από δικολαβίστικες αναλύσεις και παραπομπές σε συμβάσεις επί συμβάσεων:

•Με την συμφωνία Βενιζέλου να δεχτούμε οτι τα υποβρύχια πέρασαν στην κυριότητά μας. Να θυμίσουμε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει περίπου 3 δις για τέσσερα υποβρύχια , ο Στόλος έχει ένα στην διάθεσή του ,τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και κάνουμε τάματα στον Αη Νικόλα να μας βοηθήσει να παραλάβουμε και τα υπόλοιπα τρία, μέχρι το 2017 που συμπτωματικά θ΄αρχίσει να παραλαμβάνει τα δικά της και η Τουρκία! Να πανηγυρίζουμε και να …αλληλοσυγχαιρόμαστε επειδή έχουμε πληρώσει 3 δις και …πήραμε την κυριότητα είναι τουλάχιστον παράδοξο,για να είμαστε ευγενικοί.

•Αν είχαμε εμείς ως χώρα επιλέξει το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα είχαμε επιβαρυνθεί με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Βάζοντας τον Σάφα στον Σκαραμαγκά έχουμε κατορθώσει και το ναυπηγείο να κλείσουμε και να κινδυνεύουμε να πληρώσουμε κοντά στο 1 δις στον Γαλλολιβανέζο επιχειρηματία, χωρίς ο ίδιος να έχει κόψει…λαμαρίνα!

•Δεν θα επεκταθούμε προς το παρόν στην ουσία της συμφωνίας Βενιζέλου για την οποία πάρα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Με πιο γνωστό απ΄ όλα το ανεξήγητο της πρόβλεψης να πληρώνεται ο Σάφα με χρονολογικές διορίες κι όχι με βάση την πρόοδο έργου για τα δύο υποβρύχια που του παραγγείλαμε όχι επειδή τα χρειαζόμασταν ,αλλά ως “κίνητρο” για να πάρει τα Ναυπηγεία.

Μόνο μ΄ αυτά τα στοιχεία είναι λογικό το βασικό θέμα συζήτησης για την τελετή στον Σκαραμαγκά να μην είναι πια ο ΠΙΠΙΝΟΣ αλλά το “υποβρύχιο” δέσιμο Σαμαρά- Βενιζέλου!

Κι επειδή είναι καλό να μην μασάμε τα λόγια μας: Η υπόθεση των υποβρυχίων -όχι των Ναυπηγείων που είναι άλλο θέμα- πήγε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, την περίοδο υπουργίας του Αβραμόπουλου και Αρχηγίας ΓΕΝ του Αποστολάκη. Ο ένας αποχωρεί για να γίνει επίτροπος και τον δεύτερο κάποιοι στο Μαξίμου τον πολεμούν σοβαρά για να μην γίνει Α/ΓΕΕΘΑ.

Έτσι έχει η κατάσταση για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.


Διαβάστε ακόμη:

Η «ανθεκτική» σαμπάνια στον ΠΙΠΙΝΟ και η «ρίψη μολότοφ» από τον Αβραμόπουλο! ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΠΙΠΙΝΟΣ στη θάλασσα – Φωτογραφίες από την τελετή στο Σκαραμαγκά