Οι…»αντιφραγκικοί» αντεπιτίθενται. ‘Αρθρο για τον πρώην Α/ΓΕΣ, με θέσεις και ερωτήματα

“Φράγκοι και αντι-φράγκοι”! Όπως ήταν αναμενόμενο η κινητικότητα που παρατηρείται στο πρώτο “στρατόπεδο” , αυτό των “Φραγκικών”, ενεργοποίησε το αντίπαλο “στρατόπεδο” των αντι-φραγκικών.

Το άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από απόστρατο στέλεχος, το οποίο θέτει ερωτήματα , απορίες αλλά και γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον πρώην Α/ΓΕΣ .

Είναι αυτονόητο ότι η όποια διαφορετική άποψη ή αντι]ίρρηση σ΄ όσα γράφει ο συντάκτης του άρθρου είναι ευπρόσδεκτη.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο Φ.Φράγκος όταν προέκυψαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ηγείται πολιτικού κόμματος, τα διέψευσε. Φαίνεται όμως ότι δεν πείθουν οι διαψεύσεις.

Το άρθρο:

Όλο και περισσότερο συζητείται τον τελευταίο καιρό η κάθοδος στην πολιτική του κ. Φράγκου πρώην Α/ΓΕΣ και υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Πικραμένου. Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πολιτεύεται, είναι όμως υπερβολή στα όρια της γραφικότητας κάποιοι κύκλοι να τον παρομοιάζουν με τον Στρατάρχη Παπάγο. Οι μηχανισμοί δημοσίων σχέσεων που καλλιέργησε ο Στρατηγός από την περίοδο που ήταν Α/ΓΕΣ δημιουργούν κάποιους μύθους για το «μέχρι τώρα σημαντικό έργο του» ως Αρχηγού αλλά ακόμα και στον ένα περίπου μήνα που ήταν Υπηρεσιακός Υπουργός και είχε καθαρά διαχειριστικά καθήκοντα.

Στη χώρα των στρεβλώσεων και του πολιτικού σουρεαλισμού δεν είναι ιδιαίτερα παράξενο όταν διαστρεβλώνονται γεγονότα, πλάθονται και επικρατούν μύθοι προκειμένου «ο αφηγητής» να δημιουργήσει την επιθυμητή εικόνα είτε πρόκειται για πρόσωπο είτε για μέσο επικοινωνίας είτε για κόμμα ή ακόμα και για κυβέρνηση. Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται σκόπιμο να μοιρασθούμε κάποιους προβληματισμούς και επιφυλάξεις γιατί θεωρούμε τα γεγονότα είναι…γεγονότα και δεν αμφισβητούνται.

Κατ’ αρχή πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Φράγκος ως Α/ΓΕΣ διατήρησε με νύχια και με δόντια μία δαπανηρή, παρωχημένη και αναποτελεσματική Δομή Δυνάμεων και Διοικήσεως και μόνο όταν μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου με τον οποίο είχε από κάθε άποψη «αγαστή» συνεργασία (που έφθασε στην παραχώρηση στρατοπέδων στην Θεσσαλονίκη χωρίς ανταποδοτικό όφελος για τον Στρατό) άρχισε τις «αντιπολιτευτικές» κορώνες προς τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος πέρα από την γενική του ανεπάρκεια ως ΥΕΘΑ επεδίωκε σε αυτό τον τομέα εξορθολογισμό. Να προσθέσουμε ότι ο κ. Φράγκος μετά την αποστρατεία του κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Μπεγλίτη για αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονταν μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» όταν ο ίδιος ήταν αυτός που σε όλη την διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγός έπραξε το ίδιο παρακάμπτοντας κατά κόρον θεσμικές διαδικασίες και αγνοώντας εισηγήσεις των καθ’ ύλη αρμοδίων Ανωτάτων Αξιωματικών. Όσοι μάλιστα εξέφραζαν άλλες απόψεις…πήγαιναν σπίτι τους.

Οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι οι πρώτες μεγάλες περικοπές στην άμυνα άρχισαν με τον κ. Φράγκο Αρχηγό του ΓΕΣ χωρίς να ακουστεί δημόσια η διαφωνία του. Αυτό βέβαια δεν εκπλήσσει διότι τότε έλεγε στον κ. Βενιζέλο «ναι σε όλα».
Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις μεγαλοστομίες σχετικά με την φαραωνική τάφρο του Έβρου (ένα αμφίβολης επιχειρησιακής αξίας εγχείρημα )όταν ανέφερε με τον γνωστό του υπερφίαλο τρόπο ότι θα την συνέδεε με…τα κανάλια του Άμστερνταμ; Να προσθέσουμε ότι την περίοδο που «διαφήμιζε» το έργο του δύο εφημερίδες δημοσίευσαν στρατιωτικό χάρτη με εμπιστευτική διαβάθμιση έχοντας όλες τις λεπτομέρειες. Πως έγινε αυτό ;

Πώς να μην θυμηθούμε τον κλαυσίγελο που προκάλεσε με την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στον κ. Γιώργο Λιάνη στην Real News υποστηρίζοντας ότι θα έριχνε καπνογόνα στα Ίμια και μετά θα έστελνε Canadair να βρέξουν τα βρεγμένα βραχονήσια. Είναι όμως θλιβερό να καλλιεργεί κάποιος το προφίλ «εθνοσωτήρα», δηλώνοντας το τι θα έκανε στα Ίμια όταν εκεί χάσαμε 3 παλικάρια ! Αλήθεια που ήταν εκείνο το βράδυ των Ιμίων; Ποιες ήταν οι εκτιμήσεις του …μιας και ήταν, βασικός αρμόδιος για να εκτιμήσει τις πιθανές ενέργειες των Τούρκων στο επίπεδο του ΓΕΣ; Ήμασταν πολλοί εκείνο το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και όπως προαναφέρθηκε τα γεγονότα είναι γεγονότα.

Για να επανέλθουμε όμως στο πολύ εγγύς παρελθόν θα πρέπει να μάθουμε πώς αντέδρασε ο ίδιος ο κ. Φράγκος ως Α/ΓΕΣ όταν ο κ. Πάγκαλος αποκαλούσε τους στρατιωτικούς αντιπαραγωγικούς ή όταν ο κ. Βενιζέλος μιλούσε για αυτιστικούς αξιωματικούς και για ένστολους δημόσιους υπάλληλους; Αναρωτιόμαστε που ήταν ο Αρχηγός όταν ο κ. Βενιζέλος καθόριζε ότι στις στρατιωτικές σχολές μπορούν να εισέρχονται και μη Έλληνες στο γένος ; Δηλαδή Πακιστανοί, Αλβανοί , Αλγερινοί λες και είμαστε Λουξεμβούργο ;
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας πει ποιος ήταν ο βασικός υποστηρικτής του Νόμου 3883/2010 γνωστού και ως «Νόμος Βενιζέλου» με τον οποίο ΔΕΚΟποιησε τις ΕΔ που αποτέλεσε την απαρχή μιας φθίνουσας πορείας βάζοντας φραγμό στην μετεξέλιξη τους και στην ανάπτυξη της διακλαδικότητας ;

Αυξήθηκε ή όχι η ακινησία των κύριων μέσων του Στρατού μας την περίοδο 2010-2011 ; Αλήθεια τι έπραξε για αυτό; Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε ; Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε έστω και τώρα.
Για ποιους λόγους ΕΣΠΑ αξίας 463 ΕΚ Ευρώ δεν απορροφήθηκαν για αναπτυξιακά προγράμματα από τον Στρατό την περίοδο που ο κ. Φράγκος ήταν Α/ΓΕΣ ;

Σε ποιες ενέργειες προχώρησε για τα Ε/Π ΝΗ 90 σχετικά με τις καθυστερήσεις και την επιχειρησιακή τους ένταξη ; Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο υποστήριζε τον εκσυγχρονισμό των επιθετικών Ε/Π Apache ; Πως αντιμετώπισε τα τεράστια χρέη των Στρατιωτικών Νοσοκομείων ;

Είναι αλήθεια ή ψέμα το ότι δαπανήθηκαν μεσούσης της κρίσεως 7500 ευρώ για να εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τα 5 χρόνια της HELBROC (Πολυεθνικής Ταξιαρχίας) από γνωστό «συνεργαζόμενο» εκδότη και όχι με ελάχιστο κόστος από το τυπογραφείο του Στρατού; Εδώ κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι στο υπόψη φυλλάδιο το ψευδοκράτος αναφερόταν ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» !

Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι η πίστωση 1 εκ για το Πολεμικό Μουσείο ήταν από ΕΣΠΑ και δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό; Γιατί υπήρξε παραπληροφόρηση και μάλιστα από τον ίδιο ισχυριζόμενος ότι θα διαθέσει τα χρήματα για καύσιμα ; Σε τι ωφελούσαν τα συνεχή καθημερινά ταξίδια του ως Υπηρεσιακός Υπουργός σε όλη την Ελλάδα ; Μήπως αποτελούσαν προετοιμασία επαφών για την «επόμενη ημέρα» ;

Επειδή η προσπάθεια κυριαρχίας του «φαίνεσθε πάνω στο είναι» ως αυτοτροφοδοτουμένη δεν αναγνωρίζει όρια και αναστολές θα πρέπει να ληφθούν τα προαναφερθέντα (καθ’ ολοκληρία επιβεβαιωμένα από υψηλά ιστάμενους) σοβαρά υπόψη από όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2012: Οι 10 στιγμές που «σημάδεψαν» τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Τι γυρεύει ο στρατηγός στο «πολιτικό παζάρι»; Θα ρίξει τη «ζαριά» ο Φράγκος με κάθοδο στη πολιτική;

Ο Φράγκος κάνει «θόρυβο» και στην Τουρκία