OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Ποιοι Τούρκοι-ποιος Φράγκος-ποιο κόμμα θα τον πάρει». Όλα τα σενάρια για τον πρώην Α/ΓΕΣ

27/10/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου δεν σταματούν ποτέ. Και ο ίδιος βέβαια φροντίζει γι΄ αυτό ως “μετρ της επικοινωνίας” που είναι! 

Η παρουσίαση του βιβλίου του “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;” πρόσθεσε το ερώτημα ,”ποιο κόμμα” θα πάρει τον Φράγκο ή “ποιο κόμμα” θα φτιάξει ο Φράγκος. Μέχρι εκεί έχει φθάσει η σεναριολογία και η “ζύμωση”.

Η σχετική συζήτηση αναζωπυρώθηκε μετά από την “διακομματική” παρουσίαση του βιβλίου που συνοδεύτηκε από “ύμνους” υπέρ του Φράγκου. Αν και όλο αυτό το σκηνικό αποδίδεται και στον πολύ ισχυρό εκδοτικό οίκο (Λιβάνης) που έχει εκδώσει το δεύτερο βιβλίο του Φράγκου -το πρώτο ήταν για το Μαραθώνα,άλλο θέμα και άλλη γραφή- δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες παρουσίες όπως αυτή του Μανώλη Γλέζου. Το βιβλίο παρουσίασαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης.

Με τις δύο δημοσιογράφους-βουλευτίνες ,τελείως διαφορετικής κομματικής απόχρωσης ο Φράγκος έχει χρόνια τώρα αναπτύξει άριστες σχέσεις. Με το Γιώργο Λιάνη η σχέση του έχει περάσει από διάφορες φάσεις, αλλά τώρα είναι κάτι παραπάνω από φιλικές.

Στο πολυπληθές ακροατήριο και δύο σημαντικοί επιχειρηματίες οι κ.Αγγελόπουλος και Εμφιετζόγλου.

Τα όσα ειπώθηκαν για τον Φράγκο;

Κατ΄ αρχήν όλοι οι ομιλητές κατέρριψαν τα σενάρια περί πραξικοπήματος ,χαρακτήρισαν τον πρώην Α/ΓΕΣ “αφοσιωμένο και έντιμο πατριώτη” και η κα.Βούλτεψη χαρακτήρισε την αποστρατεία του “εξοργιστική… σε μια περιόδο κατά την οποία η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των υπηρεσιών τέτοιων ανθρώπων”.

Όλα αυτά λοιπόν αναζωπύρωσαν τη σεναριολογία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

•ένταξη του Φράγκου σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας κόμματος. Αλλά ποιου κόμματος; Το ΠΑΣΟΚ είναι σε ελεύθερη πτώση. Η ΝΔ δεν αποκλείεται να την ακολουθήσει. Άρα εκλογή εξασφαλισμένη για έναν πρώην Α/ΓΕΣ δεν υπάρχει.

•Για το ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγος να γίνεται. Η παρουσία του Μανώλη Γλέζου στην παρουσίαση του βιβλίου δεν μπορεί να “βαφτίσει” το Φράγκο αριστερό. Ακόμη κι αν κάποιοι τολμούσαν να το προετείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έβρισκαν απέναντί τους πολλές και ισχυρές αντιδράσεις, αφού δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για τον πρώην Α/ΓΕΣ.

•Για την Χρυσή Αυγή επίσης δεν γίνεται λόγος. Ακόμη και τη φωτογραφία της χειραψίας του με το Νίκο Μιχαλολιάκο στη Βουλή , τη “φυσάει και δεν κρυώνει” ο πρώην Α/ΓΕΣ.

Τι σενάριο απομένει; Ένα που έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι έχουν αρχίσει να “βλέπουν” μεγάλη πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου κομματικού σχηματισμού που θα κινείται πολιτικά ελαφρώς δεξιότερα της ΝΔ και θα αποτελέσει ανάχωμα στην “ακροδεξιά” επίθεση που δέχεται η ΝΔ. Οι πληροφορίες λένε ότι οι σκέψεις έχουν αρχίσει να γίνονται πράξεις και ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν προχωρήσει και οι επαφές με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο σχήμα.

Θα πείτε το πολιτικό μας σύστημα σ΄ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε με την ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας μας να “παίζεται” κάθε μέρα ,εξακολουθεί να έχει τόσο …προωθημένη πολιτική σκέψη και να λειτουργεί με τέτοιους όρους πολιτικής ανάλυσης,αντίληψης και πρακτικής; Έχει πράγματι κανείς τη παραμικρή αμφιβολία; Νομίζουμε πως όχι.

Θα το τολμήσει ο Φράγκος το βήμα το πολιτικό; Όλα δείχνουν πως η απάντηση είναι ναι. Ο Φράγκος θεωρεί αναπόφευκτη τη πολιτική διαδρομή του. Πόσο επιτυχημένη θα είναι;

Αυτό θα το απαντήσει -σύντομα- η ίδια η ζωή.

Έτσι κι αλλιώς αν δεν πάει καλά , μπορεί να συνεχίσει τη συγγραφή βιβλίων. Μετά από δυο βιβλία ,συγγραφέας έγινε.

 

Tags: ΒΙΒΛΙΟΚΟΜΜΑΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΥΡΚΙΑΦΡΑΓΚΟΣ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert