Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών λόγω έκτακτου κωλύματος του Α/ΓΕΑ

Λόγω εκτάκτου κωλύματος του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Γεώργιου Μπλιούμη, αναβάλλεται η προγραμματισμένη ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τα θέματα που ήταν στην ατζέντα

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ενημέρωνε αύριο την αρμόδια Επιτροπή για:

 

 

Επιπλέον, προωθείται η κατακύρωση του διαγωνισμού που αφορά στη γενική επιθεώρηση – επισκευή των κύριων μηχανών εσωτερικής καύσης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Παναγιωτόπουλος στην τελευταία ενημέρωση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής στις 28 Ιουλίου:

«Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επαναφορά και περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με κύριο κριτήριο την προτεραιοποίηση συστημάτων που έχουν την μέγιστη επιχειρησιακή ωφέλεια», πρόσθεσε, «αλλά και τις διαθέσιμες πιστώσεις, προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις απαιτούμενες δράσεις για τη θωράκιση της Εθνικής ‘Άμυνας και της Ασφάλειας της χώρας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου