Φωτιά στην Αττική: Μια ανείπωτη εθνική τραγωδία

Τους 50 νεκρούς έχει φτάσει ο μακάβριος απολογισμός μέχρι στιγμής από την εθνική τραγωδία που λαμβάνει χώρα από χθες στην Ανατολική Αττική. 30 οι νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι, ενώ 26 άνθρωποι βρέθηκαν αγκαλιασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Άλλοι τρεις βρέθηκαν σε ταβέρνα και μια γυναίκα σε άλλο σημείο. Στους 156 οι τραυματίες, με 11 διασωληνωμένους σε νοσοκομεία της Αθήνας, πολλοί με σοβαρά εγκαύματα. 710 εγκλωβισμένοι στις παραλίες απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεωνύ και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία. Στο νεκροτομείο στου Γουδή μεταφέρονται οι σοροί προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση. Πάνω από 1000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά της Αττικής. Οι εικόνες που έχουν αντικρύσει όσοι βρέθηκαν στα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τουλάχιστον φρικιαστικές. Και θεωρείται βέβαιο ότι οι τουλάχιστον 50 νεκροί δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός από το κακό που χτύπησε στην καρδιά του καλοκαιριού ανυποψίαστους πολίτες.

Οι νεκροί είναι τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα και οι ιστορίες πίσω από τον χαμό βρεφών, παιδιών, των μανάδων τους αλλά και ανθρώπων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν τους δικούς τους θα μας στοιχειώνουν για καιρό. Μανάδες βρέθηκαν στα καμένα νεκρές να έχουν σκύψει πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Γονείς έπεφταν με τα παιδιά τους στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες που έγλειφαν την ακτή. Και όλα αυτά στην καρδιά της Ελλάδας στην Αττική σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Αθήνα.