ΓΕΕΘΑ: Υπό το βλέμμα ΔΕ η Άσκηση “EU HEX-ML 18 (PACE)” – ΦΩΤΟ

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της 1ης Στρατιάς, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ:

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, στη Λάρισα, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day-DV Day) της άσκησης EU HEX-Multilayer 2018 (PACE). Στη DV Day παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η EU HEX-ML 18 (PACE) είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας που διεξάγει η ΕΕ στη διαχείριση κρίσεων, με εμπλοκή αρμόδιων φορέων του πολιτικού και στρατιωτικού τομέα.

Η άσκηση είναι διάρκειας 5 εβδομάδων και εκτελείται σε 2 φάσεις. Η Α’ φάση περιέλαβε τη σχεδίαση σε πολιτικό-στρατηγικό επίπεδο και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η Β’ φάση περιλαμβάνει τη σχεδίαση στο στρατιωτικό επίπεδο και διεξάγεται στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ) στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ, από 5 έως 23 Νοεμβρίου 2018.

Παράλληλα, ασκείται και το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων της ΕΕ (ΕΣΔΕΕ) στην έδρα της 71 Α/Μ ΤΑΞ. Συνολικά συμμετέχουν στην άσκηση 160 επιτελείς από 13 χώρες.

Δείτε φωτογραφίες: