Για αντισημιτισμό στην Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή γράφουν ισραηλινοί

Το κλίμα αντισημιτισμού που έχει αρχίζει να διαμορφώνεται από την Χρυσή Αυγή αλλά και άλλους κύκλους στην Ελλάδα ,καυτηριάζουν με άρθρο τους στους Times of Israel ο Ραβίνος Αβραάμ Κούπερ , αναπληρωτής κοσμήτορας του Simon Wiesenthal Center και ο
Δρ Χάρολντ Brackman ιστορικός και σύμβουλος στο Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για την 70η επέτειο από το πογκρόμ κατά των Εβραίων που εστάλησαν σε Άουσβιτς και Μπίρκεναου οι δύο συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις κατά των Εβραίων στην Ελλάδα έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια.

“Το 2011, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης – όπου 46.000 Εβραίοι συνελήφθησαν και απελάθηκαν από τους Ναζί το 1943 – βεβηλώθηκε. Δυστυχώς, επτά δεκαετίες αργότερα, πάρα πολλοί νέοι Έλληνες εξακολουθούν από αμάθεια να δαιμονοποιούν τους Εβραίους”,γράφουν.

Συνεχίζοντας κάνουν αναφορές στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας τα όσα είχε κατά καιρούς πει εναντίον των Εβραίων. Αλλά τα χειρότερα ήρθαν μετά.

Αναφερόμενοι στην Χρυσή Αυγή θυμίζουν τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου,σύμφωνα με τις οποίες “δεν υπήρξαν ποτέ φούρνοι, ούτε θάλαμοι αερίων…Αυτά είναι ψέμματα”.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σ΄ όλα τα “κατορθώματα” των μελών της Χρυσής Αυγής, στην σημαία της “που μοιάζει πολύ με την σβάσστια”, στις ακρότατες θέσεις της κατά των μεταναστών και άλλα πολλά.

Αναφορά γίνεται σ΄ όλα τα κόμματα με τους συντάκτες του άρθρου να είναι επιφυλακτικοί με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο εκτιμούν ότι θα υποβαθμίσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.

Όμως εκτός από κόμματα και πολιτικούς οι συντάκτες του άρθρου κάνουν αναφορά και στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ,ο οποίος είχε δηλώσει ότι «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένα όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού ,χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να εγκαταλείψουν την Ευρώπη και να πάνε στο Ισραήλ για την ίδρυση της νέας αυτοκρατορίας.»