Γιατί «άναψαν» τα τηλέφωνα μεταξύ του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και του Α/ΓΕΕΘΑ

Πολύωρη σύσκεψη που “μυρίζει” κρίσεις είχαν ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.

Κατά τη διάρκειά της έγιναν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο ο οποίος βρισκόταν στην Καρδίτσα στην τελετή ονομασίας των Στρατονόμων και Αερονόμων της 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) στο Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Θωμά Νικήτα (Μούντζια)».

Το αντικείμενο της πολύωρης σύσκεψης δεν έχει γίνει γνωστό αλλά άπαντες στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων πιστεύουν ότι το βασικό θέμα είναι οι κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που σύμφωνα με το περιβάλλον Καμμένου θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ανοιχτό βέβαια παραμένει και το ζήτημα της οριστικοποίησης της σύνθεσης και κυρίως του κόστους της αποστολής που θα συνοδεύσει τον κ.Κωσταράκο στις Βρυξέλλες. Θέμα στο οποίο ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας έχει άμεση εμπλοκή αφού αυτός θα πρέπει να εγκρινει με την υπογραφή του πολλά απ΄ αυτά που ζητά το ΓΕΕΘΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προηγούμενος ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος δεν είχε υπογράψει ζητώντας λεπτομερή κοστολόγηση της αποστολής. Την οποία δεν είχε πάρει στα χέρια του μέχρι την ημέρα της αποχώρησής του από το ΥΠΕΘΑ.

Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες μέρες στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία θα είναι καυτές .