Γιατί ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να δει «εντός έδρας» το «αφεντικό» της Thyssen για τα υποβρύχια

Συνάντηση “εντός έδρας” με τον Hans Christoph Atzpodien τον επικεφαλής της Thyssen θα έχει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ΥΕΘΑ αποφάσισε ότι θα είναι καλύτερο ο Γερμανός της Thyssen να έρθει στο γραφείο του για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η απόφαση ελήφθη χθες με αφορμή μια ομιλία που πρέπει να κάνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο ΥΕΘΑ, αλλά η αιτία για την αλλαγή σχεδίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνει καμία σύνδεση -κυρίως επικοινωνιακή- με το ταξίδι που είχαν κάνει στο Άμπου Ντάμπι οι Παμπούκης – Κατσέλη και Νίκος Παπανδρέου όταν και άρχισε η τελευαταία φάση της περιπέτειας των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων.

Η λύση της αποσύνδεσης των θεμάτων Ναυπηγεία – Υποβρύχια είναι η μόνη ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλο ρίσκο. Ο Αβραμόπουλος γνωρίζει ότι η επιτυχία από την αποτυχία σ΄ αυτή την υπόθεση ισορροπεί σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί . Και είναι πολλοί ακόμη κι εντός Ελλάδος που θα κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν την προσπάθεια επίλυσης του σύνθετου προβλήματος πάλι σε αδιέξοδο.

Γι΄ αυτό και υπάρχει εξαιρετική επιφυλακτικότητα και προσοχή ακόμη και για την παραμικρή λεπτομέρεια .

Διαβάστε ακόμη:

Υποβρύχια – Ναυπηγεία: Από το Άμπου Ντάμπι στο Κατάρ η περιπέτεια συνεχίζεται