Γιατί δεν θα γίνει καμία έρευνα για τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας»

Μην περιμένετε καμία απολύτως έρευνα για το ποιος, ποιοι,πότε και γιατί ζήτησαν από Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων να “παραχωρήσουν” στρατιωτικό προσωπικό για αποστολές “εσωτερικής ασφάλειας”. Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας ωραία τα είπε στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά όπως και ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, γνωρίζει καλά ότι οποιαδήποτε έρευνα πιθανότατα δεν θα έχει ευχάριστα αποτελέσματα. Κι αν επαληθευτεί αυτό τότε η κατάσταση δεν θα είναι και εύκολα διαχειρίσιμη.

Οι δυο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και ο Καμμένος- προφανώς κι έχουν σχηματίσει όλο το παζλ. Δεν είναι και δύσκολο πια. Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν βγει και τα ΄χουν πει δημόσια. Είναι λοιπόν θέμα ενός τηλεφωνήματος για να μάθει όποιος θέλει όλη την αλήθεια. Και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι έστω ένας από τους τρεις της πολιτικής ηγεσίας δεν έκανε αυτά τα τηλεφωνήματα.

Είναι λοιπόν μάλλον απίθανο να δούμε έρευνα γι΄ αυτό το θέμα. Είναι δύσκολο για την πολιτική ηγεσία να παραδεχτεί τόσο γρήγορα ότι έκανε λάθος σε επιλογές της.

Το κακό είναι ότι για μια ακόμη φορά μετά από το 2008 το θέμα της χρήσης στρατού σε αποστολές εναντίον “εσωτερικών εχθρών” θα περάσει χωρίς συνέπειες. Αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο…