Γιατί ο «θρόνος» των Αρχηγών είναι πια «ηλεκτρική καρέκλα» – Η «σιωπή» και οι «απειλές»

Υποβρύχια “μένουν” ξαφνικά ,ευτυχώς όχι σε κατάδυση. Μαχητικά αεροσκάφη είναι μήνες καθηλωμένα επειδή δεν έχουμε αξιωθεί να αλλάξουμε…τακάκια. Πολεμικά πλοία πηγαίνουν σε αποστολές με σημαντικά προβλήματα κι ελλείψεις. Να προσθέσουμε και τα χιλιογραμμένα για τ΄ άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά και τις πολλές ελλείψεις στον ΣΞ;

Τα γράφουμε όλα αυτά όχι τόσο με αφορμή το περιστατικό με το υποβρύχιο που έμεινε “καραβοφάναρο” στην Ψυττάλεια , αλλά με τον τροπο που το “σύστημα” αντιδρά όταν κάποια από τις πολλές αδυναμίες και προβλήματα που προκάλεσαν η χωρίς μέτρο και λογική περικοπές δημοσιοποιείται. Αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα , ενοχλούνται με την δημοσιοποίηση!

Έχουμε γράψει ξανά ότι είναι πολύ πιθανό κι εμείς οι δημοσιογράφοι να βρεθούμε “κατηγορούμενοι” ως “συνένοχοι” σ΄ αυτή την “συνομωσία” της σιωπής η οποία καλύπτεται από τα απόρρητα και από την ανάγκη να μην γνωρίζουν οι “απέναντι” τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να μας απασχολεί πρωτίστως τι ξέρουν οι “φίλοι” και “σύμμαχοί” μας Τούρκοι. Και για να μην παραμυθιαζόμαστε γνωρίζουν πάρα πολλά. Οι “τσαρκες” των πολεμικων τους πλοίων στο Αιγαίο δεν γίνονται τυχαία. Τα αεροσκάφη τους δεν πετούν πια άσκοπα απλά για να “γράψουν” παραβιάσεις. Τα πάντα “τσεκάρουν” και γι΄ αυτό ο Ερντογάν εμφανίστηκε τόσο “επιθετικός” στην συνάντηση με τον Σαμαρά.

Όλη αυτή την σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα μπορεί οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων , οι Αρχηγοί Στόλου και ΑΤΑ, οι διοικητές μεγάλων σχηματισμών να πιστεύουν ότι την “ξορκίζουν” κρατώντας τη “μυστική” . Νομίζοντας ότι είναι μυστική οπως εξηγήσαμε.

Το ανησυχητικό είναι οτι μέχρι κάποιο διάστημα αυτή η στρεβλή εικόνα μεταφερόταν και προς τους πολιτικούς προϊσταμένους των ΕΔ. Συγκεκριμένα περιστατικά ευτυχώς σταμάτησαν την μετάδοση “εικονικής πραγματικότητας”.

Όσοι κάθονται σε καρέκλες Αρχηγών και κυρίως οσοι με ανεξήγητο πάθος τις διεκδικούν αυτή τη περίοδο καλό θα είναι να καταλάβουν ότι η καρέκλα του Αρχηγού δεν είναι πια θρόνος αλλά ηλεκτρική καρέκλα! Θα το καταλάβουν αν και όταν καταφέρουν να καθήσουν. Ας αφήσουν λοιπόν τις “απειλές” και τις “προειδοποιήσεις” ότι όταν … θα ΄ρθει η “βασιλεία” τους τίποτα απ΄ όλα τα σοβαρά που προκαλούν οι ελλείψεις στις ΕΔ “δεν θα γράφεται”. Ότι μπορεί να γραφτεί χωρίς να γίνει μεγαλυτερη ζημιά, θα γράφεται μέχρι να καταλάβουν ότι αν δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα θα κινδυνεύουν κάθε ώρα να γίνουν “γυμνοί βασιλιάδες”.

Και θα πρέπει επιπλέον να ξέρουν ότι η σιωπή εδώ που φθάσαμε δεν ειναι χρυσός. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι έγκλημα.


Διαβάστε ακόμη:

Αδιαχώρητο στην συγκέντρωση-ενημέρωση στρατιωτικών για τις αγωγές κατά δημοσίου

‘Εμεινε «ξυλάρμενο» υποβρύχιο του Στόλου ανοιχτά της Ψυττάλειας

Καθηλωμένα μαχητικά αεροσκάφη από «τακάκια» αλλά και ανοησία! Τα «ελληνικά» απίστευτα