Γιατί ο Μπαλτάκος εμφανίζεται τόσο συχνά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει εντός των Ενόπλων Δυνάμεων σε εν ενεργεία και απόστρατους. για την συχνή -διαρκή θα λέγαμε- παρουσία του γραμματέα της κυβέρνησης Πανγιώτη Μπαλτάκου σε δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τελευταία εμφάνιση σε φρεγάτα στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Όσοι γνωρίζουν την πορεία του δεν εκπλήσσονται αφού είναι γνωστό ότι έχει πολύ στενή σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι τώρα αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια . Από την εποχή της θητείας του στο ΠΝ θα λέγαμε όπου ως ναύτης γνώρισε και “δέθηκε” με τα ΟΥΚ ,χωρίς ο ίδιος βέβαια να γίνει ενεργό μέλος τους. Από τότε διατήρησε επαφή και μάλιστα όταν μπόρεσε ως δικηγόρος μεγάλων και πλούσιων οικογενειών ,είχε βοηθήσει με διάφορους τρόπους τα ΟΥΚ.

Τώρα ως γραμματέας της κυβέρνησης είναι αλήθεια ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες σχεδόν τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά την ίδια στιγμή είναι και στο στόχαστρο πολιτικής κριτικής για μια σειρά θεμάτων όπως το αντρατσιστικό.

Όπως πολλοί επισημαίνουν θα ήταν χρήσιμο εφόσον είναι γνώστης του χώρου της Άμυνας να εξηγήσει στον πρωθυπουργό ότι στον χώρο της Εθνικής Άμυνας το ζωνάρι δεν μπορεί να σφίξει κι άλλο. Γιατί ήδη πάει να μετατραπεί σε αγχόνη.