Γιατί ο Μιχαλολιάκος έγινε «δηλωσίας» και «αποκηρύσσει» τώρα τη βία!

Μια απολογία “δήλωση μετανοίας” και “αποκήρυξης” . Σαν κι αυτές που σε άλλα δύσκολα χρόνια υπέγραφαν αριστεροί για να έχουν μετά το “στίγμα” του “δηλωσία”.

Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και οι υπολοιποι που συνελήφθησαν “αποκήρυξαν” ότι είχε σχέση με τη βία και τον ναζισμό.

•Ο Μιχαλολιάκος είπε ότι “η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, δηλαδή τη σβάστικα και χρησιμοποιούν μόνο αρχαιοελληνικά σύμβολα όπως ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Μάλιστα, εξήγησε πως τέτοιες αντιλήψεις είχε προ 35ετίας τις οποίες πλέον δεν αποδέχεται. 

•η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός, αλλά καταδικάζει κιόλας τη γνωστή αμφίεση δηλαδή τα μαύρα μπλουζάκια με το σήμα της Χρυσής Αυγής και τα στρατιωτικά παντελόνια Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος καταδίκασε και τα περιστατικά όπως εκείνο στον Μελιγαλά, στη λαϊκή στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα Αττικής. 

• για τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή και αφορούν σε αλλοδαπούς μετανάστες, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε χαακτηριστικά: «καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια και αυτό το οποιο δημόσια διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση».

Ποιος πιστεύει τις αποκηρύξεις και τις “δηλώσεις”; Μόνο αν είσαι αφελής.

Στις 8 Νοεμβρίου του 1923 ο Χίτλερ και η παρέα του έκαναν το λεγόμενο “πραξικόπημα της μπυραρίας”.

Στις 12 Νοεμβρίου 1923 ο Αδόλφος Χίτλερ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία.

Η δίκη των υπαιτίων για το Πραξικόπημα της Μπυραρίας έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 1924. Ο Χίτλερ και ο Ες έπεσαν στα μαλακά και καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 5 ετών έκαστος. Εξέτισαν μόλις οκτώ μήνες από την ποινή τους. Τότε ο Χίτλερ έγραψε το ιδεολογικό μανιφέστο του Ναζισμού «Ο Αγών μου» .
Και λίγα χρόνια αργότερα οι Γερμανοί του έδωσαν με τη ψήφο τους την εξουσία.

Διαβάστε ακόμη:

Συνελήφθη ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός χρυσαυγίτης στη Κομοτηνή

Βόμβα Ρουπακιώτη για ΧΑ: μεθόδευσαν τις συλλήψεις για το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ