Γιατί οι υπουργοί λένε όχι στο ΓΕΕΘΑ για «μεταθέσεις στις Βρυξέλλες χωρίς προκήρυξη θέσεων»

Είναι απολύτως λογικό το ΥΠΕΘΑ και οι τρεις υπουργοί που αποτελούν την πολιτική του ηγεσία να λένε “ξερό όχι” σ΄ όσους από το ΓΕΕΘΑ έστειλαν την εισήγηση για την τοποθέτηση στην ΕΕ και στο επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ 18 στελεχών χωρίς οι θέσεις αυτές να έχουν προκηρυχθεί. Και είναι λογικό γιατί πολύ απλά είναι εκτός νόμου.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι και γιατί εισηγήθηκαν τέτοιο πράγμα προς την πολιτική ηγεσία. Αν η λογική είναι ότι ο Αρχηγός πρέπει να έχει στην νέα του θέση στην ΕΕ άτομα της “απολύτου εμπιστοσύνης του” είναι λάθος μέγα. Αυτό που προέχει είναι να πλαισιώσουν τον Αρχηγό οι άριστοι. Θέμα εμπιστοσύνης δεν μπορεί να τίθεται για οποιοδήποτε στέλεχος των ΕΔ!

Επιπλέον θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί πρέπει να συνοδεύσουν στις Βρυξέλλες τόσα στελέχη, 18 τον αριθμό λένε οι πληροφορίες. Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην νέα του θέση θα φορά “ευρωπαϊκό καπέλο” συνεπώς καλό και για τον ιδιο θα είναι να φροντίσει να έχει γύρω του “πολυεθνικό επιτελείο”.

Πολύ καλή η θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ αλλά δεν πρέπει ούτε να μας κοστίσει υπέρμετρα,ούτε να την “αξιοποιήσουμε” με “ελληνικά κριτήρια” και συνήθειες. Είναι πολύ σοβαρή θέση ειδικά τώρα που ο Γιούνκερ φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα του ευρωπαϊκού στρατού.

Συνεπώς όσοι πάνε στις Βρυξέλλες πρέπει να είναι πρώτα απ΄ όλα ικανοί και όχι απαραίτητα έμπιστοι.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να πουν ότι και «οι προκηρύξεις μπορεί να είναι φωτογραφικές», εδώ είμαστε για να το παρακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμη:

«Οχι» ΥΠΕΘΑ στο ΓΕΕΘΑ για τα 18 στελέχη που ζητά να συνοδεύσουν τον Αρχηγό στην ΕΕ

Ο «ευρωπαίος μάγειρας» του ΓΕΕΘΑ, τα «μαγειρέματα» και ο «λαϊκισμός»