Γιατί πάει στον Έβρο ο Αβραμόπουλος – Ποιες μονάδες θα επισκεφθεί και ποιο είναι το μήνυμα

Δεν είναι μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη αυτή που θα κάνει αύριο ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ΥΕΘΑ πάει Έβρο όπου και θα επισκεφθεί μονάδες στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί την έδρα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ενώ θα μεταβεί σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής και στη συνοριακή γέφυρα «Κήπων».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Σε μια περίοδο που η Άγκυρα δείχνει ότι επιδιώκει την διατήρηση ενός κλίματος έντασης με καθημερινές προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, ο Αβραμόπουλος επισκέπτεται τον Έβρο και την γέφυρα των Κήπων για να κάνει σαφές ότι “είμαστε εδώ έτοιμοι” και από την άλλη να στείλει απέναντι ένα μήνυμα ψυχραιμίας. Την οποία η Αθήνα ευτυχώς και παρά τις “κορώνες” πατριδοκάπηλων εθνικιστών του καναπέ ευτυχώς δεν έχει χάσει. Γιατί αυτό είναι το επιδικώμενο από την Άγκυρα.

Υπάρχει ανησυχία στο ΥΕΘΑ εδώ και πολύ καιρό για την “ζωηράδα” που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Όχι μόνο γιατί οι παραβιάσεις αξήθηκαν αριθμητικά, αλλά κυρίως για το πως και με τι μπαίνουν στο Αιγαίο. Οι καθημερινές πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου δεν μπορούν να μην προβληματίζουν την Αθήνα. Η οποία θέλει να κάνει σαφές προς την τουρκική πλευρά ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε αλλά δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Άγκυρα μια κρίση στα μέτρα που εκείνη επιθυμεί και επιδιώκει.

Μπορεί τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης να μην έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις ΕΔ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανές να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση . Όσο οι απέναντι το νοιώθουν αυτό δεν πρόκειται να τολμήσουν να κάνουν κίνηση κλιμάκωσης.