Η Αμερικανική Ναυαρχίδα USS Mount Whitney στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το USS Mount Whitney, είναι η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου και κατέφθασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας τις εντυπώσεις με το επιβλητικό παρουσιαστικό και το πλούσιο «βιογραφικό» της.

Κατασκευάσθηκε το 1969 και τέθηκε σε υπηρεσία το 1971. Διαθέτει αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας, έχει εκτόπισα 18.400 τόνων, μήκος 189 μέτρα, πλάτος 33 μέτρα, ενώ φέρει ένα ελικόπτερο τύπου Knight Hawk και το προσωπικό υπολογίζεται σε 325 άτομα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές και επιχειρήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιχείρηση «Enduring Freedom» καθώς επίσης και στη Λιβύη το 2011.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η έλευση του USS Mount Whitney αποτελεί μια κίνηση συμβολισμού, που αντικατοπτρίζει τη γεωπολιτική σημασία και γεωστρατηγική θέσης της Ελλάδας για τους συμμάχους της.
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε την έλευση του USS Mount Whitney:

 

Με πληροφορίες από: Newpost.gr , Cnn.gr , Portnet.gr , φωτογραφία Eurokinissi